Aubergine venkel taart

Yes, eind van de maand. Dus tijd voor de foodblogswap. Deze maand mocht ik iets maken van de in Frankrijk wonende Boor van Domeinemalpaskookt. Boor volg ik al een tijdje. Veel van haar vlogs op Instagram zijn voor mij stof tot nadenken. Een bijzondere vrouw vind ik, met op haar blog hele mooie recepten. (stiekem hoop ik haar ooit een keer in het echt te mogen ontmoeten). Haar recepten maakt ze vaak met groenten uit eigen tuin. Verder voegt ze veel streekproducten toe.  Hoe fantastisch is dat. Mijn aubergine venkel taart is een variant op haar hartige taart. Ik verving de courgette voor aubergine en veranderde nog wat ingrediënten. De rand van de taart was lekker knapperig en de vulling was heerlijk. Deze ga ik zeker nog vaker maken.

Aubergine venkel taartaubergine venkel taart

Ingrediënten voor 3 personen
5 vellen hartige taarten deeg
1 aubergine
1 venkel
50 gr feta
100 gr parmezaanse kaas
5 el yoghurt
draai peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een quichevorm met bakpapier. Laat het hartige taarten deeg ontdooien.
Snij de aubergine in smalle plakken. Rasp de venkel. Snij de feta in kleine stukjes.
Verdeel de vellen hartige taarten deeg over de bodem van de quichevorm. Laat het deeg iets over de rand vallen. Schep de yoghurt in de quichevorm en smeer uit over de bodem. Pak de peper en zoutmolen en geef een draai peper en zout over de yoghurt.

Ik bouwde de rest van de vorm op in 4 lagen. Eerst een laag van de plakken aubergine die ik dakpansgewijs over de vorm verdeelde. Daarna de venkel en toen weer aubergine en venkel.

Strooi de feta en de parmezaanse kaas erover en vouw de randjes van het deeg een beetje terug over de taart.
Schuif de oven in en bak de aubergine venkel taart in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin.
Serveer direct.

Heb je na het eten van deze hartige taart nog meer interesse in hartige taarten? Kijk dan gerust ook eens naar de courgette met paddenstoelen taart. Die is ook al zo bijzonder van smaak.

aubergine venkel taart

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Aubergine venkel taart
Facebook
WhatsApp
Pinterest