Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Courgette paddenstoelen taart

Voor de foodblogswap van augustus mocht ik iets kiezen van het blog van Duizenden1dag. Een blog met lekkere recepten. Als je rondsnuffelt op het blog vind je eigenlijk voor iedereen recepten. Gezonde, minder gezonde, vegetarisch, het maakt niet uit voor Martine. Ik koos haar courgette taart waar ik een eigen draai aan gaf en maakte een courgette paddenstoelen taart. Ik verving het gehakt door vegetarisch gehakt en het bladerdeeg verving ik voor filodeeg omdat ik dat gewoon veel lekkerder en minder vet vind. Ook voegde ik er nog gemengde paddestoelen aan toe. Het werd een heerlijke maaltijd. Dank je wel Martine. Deze taart ga ik ook nog eens in 1 persoons porties maken. Heerlijk was het. Dus hup de keuken in en bakken maar.

 

Courgette paddenstoelen taart

Dit heb je nodig voor 2 personen
1 courgette
1 rode ui
200 gr gemengde paddenstoelen (of champignons)
1 teen knoflook
2 eieren
1 rode peper
175 gr (vegetarisch) rul gehakt of gewoon rundergehakt
100 gr crème fraîche
50 gr parmezaanse kaas
6 vellen filodeeg

 

courgette paddenstoelen taart

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een ovenschaal/taartvorm met bakpapier. Laat het filodeeg ontdooien.
Rasp de courgette niet al te grof.

Vegetarische variant:
Snipper de ui en de knoflook en fruit aan in een koekenpan met wat olie. Voeg ook de geraspte courgette toe en de paddenstoelen. Er komt veel vocht vrij dus blijf net zo lang op laag vuur bakken totdat het meeste vocht is verdampt. Doe in een beslagkom en voeg de crème fraîche en het vegetarische gehakt toe. Meng alles goed door.

Rundergehakt variant:
Doe wat olie in de pan en bak het gehakt rul. Doe in een beslagkom en zet apart. Snipper de ui en de knoflook en fruit aan in de koekenpan waar je het gehakt in hebt gebakken. Voeg ook de geraspte courgette toe en de paddenstoelen. Er komt veel vocht vrij dus blijf net zo lang op laag vuur bakken totdat het meeste vocht is verdampt. Doe in de beslagkom en voeg de crème fraîche toe. Meng alles goed door.

Voor vegetarische en rundergehakt variant is het volgende allebei hetzelfde:
Verdeel de filodeeg vellen over de vorm. Het mag lekker over de rand vallen, krijg je een lekker krokant randje.
Schep nu het groentenmengsel op het filodeeg en verspreidt het gelijkmatig over de vorm. Kluts de eieren in een schaaltje en meng de kaas erdoor. Schenk over de bovenkant van de taart.
Schuif de oven in en bak de courgette paddenstoelen taart in ongeveer 35 minuten gaar en krokant.
Check of de taart gaar is. Als je geen vocht meer ziet en hij is mooi bruin aan de bovenkant is hij gaar. Bak anders nog iets langer.

 

Eén reactie

  1. Heerlijke taartje heb je ervan gemaakt! Ik denk eigenlijk nooit aan fillodeeg terwijl ik dat wel heel erg lekker vind. ga ik snel weer eens wat mee doen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Courgette paddenstoelen taart
Facebook
WhatsApp
Pinterest