Search
Close this search box.
Broccoli stamppot met zongedroogde tomaten

Ook in deze rare tijd wil ik toch jullie een kijkje in Pienskeuken geven door deze stamppot online te zetten. De ingrediënten heb je misschien wel gewoon in huis. Ik zorg nu dat ik groenten in huis heb die wat langer houdbaar is, zoals deze broccoli. Daarom deel ik vandaag met jullie een ovenschotel met maar 5 ingrediënten. Een broccoli stamppot met zongedroogde tomaten. Ook al heb je misschien nu iets meer tijd om in de keuken te staan. Misschien staat jouw hoofd ook niet helemaal naar uitgebreid koken of culinaire uitspattingen. Deze schotel staat in een mum van tijd in de oven. Een simpel gerecht met maar 5 ingrediënten en een beetje liefde zet je deze schotel snel op tafel. Hoe je deze stamppot maakt is best simpel. Hieronder lees je hoe je het maakt.

Broccoli stamppot met zongedroogde tomaten

Ingrediënten voor 3 personen
4 aardappelen
1 stronk broccoli
75 gr parmezaanse kaas
6 zongedroogde tomaten
klein beetje melk

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met wat olie.
Schil de aardappelen en snij de broccoli in stukken en doe in een pan. Kook water en schenk dit bij de aardappelen en broccoli. Kook het ongeveer 15 tot 20 minuten.
Snij ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
Check of de aardappels gaar zijn en giet het water af.

Pak nu de pureestamper erbij en stamp de aardappelen en de broccoli fijn en meng het door elkaar. Spatel de klein gesneden zongedroogde tomaten door. Voeg eventueel nog een beetje melk toe om de puree lekker smeuïg te maken.

Schep de broccoli stamppot met zongedroogde tomaten in de ovenschaal en strooi de parmezaanse kaas erover en schuif de schaal de oven in.

Heb je trek in nog meer lekkere stamppotten die je even gratineert in de oven? Kijk dan even op de stamppot pagina voor nog meer ideeën. broccoli stamppot met zongedroogde tomaten

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Broccoli stamppot met zongedroogde tomaten
Facebook
WhatsApp
Pinterest