Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zwarte bonen burger

Burgers, ik ben er dol op. In pienskeuken zijn al heel wat burgers gemaakt. Meestal om bij een lekkere salade te eten in plaats van vlees. Soms op een broodje met wat tomaat, ketchup en/of knoflooksaus. Deze zwarte bonen burger maakte ik voor een vegetarische maaltijd. Ik eet al tijdje geen vlees meer. En eigenlijk bevalt mij dat heel goed. De mannen zijn er minder blij mee, dus maak ik wel gewoon dingen met vlees voor de ze maar ik eet er dan niet van mee.

Deze zwarte bonen burger serveerde ik bij een lekkere rucola salade met geraspte wortel.  En zelfs de niet vegetariërs aan tafel vonden hem erg lekker. De volgende dag at ik de overgebleven burger bij een stamppot de anderen aten toen een bal gehakt. Een prima oplossing vond ik zelf. Deze burger hoort ook in het rijtje van recepten van 5 or less thuis. Er zitten zelfs maar 4 ingrediënten in. Hoe je ze maakt lees je hieronder.

Zwarte bonen burger

Ingrediënten voor ongeveer 6 burgers
1 blik (biologische) zwarte bonen
1 rode peper
100 gr gemengde noten
1 el speltmeel (eventueel iets meer of minder)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de zwarte bonen goed uitlekken. Hoe minder vocht er bij zit hoe minder speltmeel je toe hoeft te voegen.
Snij de rode peper in stukken en doe samen met de gemengde noten en de zwarte bonen  in de keukenmachine. Puls steeds en zorg dat het niet helemaal wordt fijngemalen. Zo houdt je nog een beetje bite.
Voeg zoveel speltmeel toe dat je een goede massa krijgt om burgers van te vormen.

Maak je handen nat en vorm er 6 tot 7 burgers van. Je kunt ook gebruik maken van een kookring als je dit makkelijker vindt. Leg de zwarte bonen burgers in een ingevette ovenschaal.

Schuif de burgers ongeveer 20 minuten de oven in.

Serveer er een frisse salade bij. Heb je liever een burger op een broodje? Heerlijk met wat sla en ketchup en/of home made knoflooksaus (yoghurt, verse knoflook, tl monster, 1 el gedroogde bieslook en roeren maar).

zwarte bonen burger

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Zwarte bonen burger
Facebook
WhatsApp
Pinterest