Make your own custom-made popup window!

Pop-up tekst aanpassen bij Select Options
[contact-form-7 id="0" html_class="cf7_custom_style_1"]

Zoete aardappel friet (v)

Pienskeuken / Bijgerechten  / Zoete aardappel friet (v)
zoete aardappel friet

Zoete aardappel friet (v)

Zoete aardappel is helemaal hot. Je kunt er deze zoete aardappel friet van maken. Wij hebben het inmiddels al in vele variaties op ons bord gehad. Van puree tot salade, van burger tot soep. Zoete aardappel is een groente waar je veel kanten mee op kunt. Je zult daarom regelmatig recepten met deze mooie groente vinden. Dit recept is doordat je het met komijn kruidt zó bijzonder van smaak. Probeer het eens. 

zoete aardappel friet

Ingrediënten voor 2 personen
2 grote zoete aardappels
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gemalen komijn
2 eetlepels gedroogde of gesneden peterselie
1 teentje knoflook
zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de zoete aardappel en snijd ze in reepjes. Spoel ze af en zet afgesloten in de magnetron voor 3 minuten. Maak de marinade door de olie in een kom te doen samen met de gemalen komijnzaad, peterselie, een teentje knoflook (heel fijn gesneden of geperst) en wat zout.
Meng de zoete aardappel reepjes met de marinade en leg ze op de bakplaat. Om aanbakken tegen te gaan is het handig om eerst een velletje bakpapier op de bakplaat te leggen. Ze moeten dan ongeveer 30 minuten in de oven. Zet de laatste 1 à 2 minuten de oven even op grill zodat ze een beetje knapperig worden. Daarna heb je een heerlijke bakplaat vol met zoete aardappel friet.

Tip:
– Serveer er courgette burgers bij met een knoflookyoghurtsaus.

Eet smakelijk!

Ik vind het leuk als je mij laat weten wanneer jij deze zoete aardappel friet hebt gegeten. Laat het me weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken.

No Comments
Leave a Comment

Gratis verzending bij bestellingen vanaf € 45,- Sluiten