Search
Close this search box.
Kokosbonbons

Vroeger heb ik heel wat Bounty gegeten zeg. Je kent ze wel, kokos met een laagje chocolade. Echt super vond ik die. Vandaag maakte ik deze suikervrije kokosbonbons omdat ook ik heb af en toe trek in zoet, iets wat ik mijn guilty pleasure noem. Iets wat je niet te veel moet eten en waar je dan zo van kan genieten. Met een kopje thee en 1 zo’n kokosbonbons is dit een feestje voor mij. En oef, wat is het moeilijk om hier vanaf te blijven. Ik spreek nu met mezelf (en jullie) af dat ik deze week iedere avond bij de koffie ééntje kokosbonbons mag. Ben benieuwd of dat gaat lukken 😉

 

Kokosbonbons

Dit heb je nodig voor ongeveer 20 stuks
75 gr gemalen kokos
7 dadels
4 el kokosolie
1 à 2 el cacao
1 à 2 el honing

 

 

Zo maak je het
Doe de kokos samen met de dadels in de keukenmachine en maal tot een soort van kruimelig deeg.
Smelt de kokosolie en meet 4 el af. Voeg de cacao en honing toe. Proef of je deze chocolade lekker vindt. Voeg anders nog iets meer cacao of honing toe.
Roer het deeg erdoor.
Bekleed een schaal of groot bord met bakpapier. Schep met een theelepel kleine hoopjes op het bakpapier. Of vul het malletje van je ijsklontjes ermee. Laat dit goed koud worden in de koelkast.
Bewaar de kokosbonbons in een afgesloten bakje in de koelkast.

Geniet ervan!!

Tip:
– Ook leuk om cadeau te geven! Verpak de kokosbons leuk in een weckpot of een mooi zakje. Strik erom en klaar ben je. Ik zou reuze blij worden met zo’n lekker cadeau!

En wil je zelf geen bonbons maken. In Pienswinkel staan heerlijke bonbons die je kunt bestellen.

 

Heb jij deze kokosbonbons ook cadeau gegeven. gemaakt?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik super leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

✨

Deel dit recept

Kokosbonbons
Facebook
WhatsApp
Pinterest