Lawaaisoep

Gisteren stonden we te bedenken wat we konden eten. Er lag nog groente in de koelkast en dus besloten we om een lekkere maaltijdsoep in elkaar te draaien. De smaak was echt super lekker. Terwijl we hem zaten te eten zat ik te bedenken wat een leuke naam zou zijn voor deze goed vullende maaltijdsoep. Courgetteworteltomatensoep?? Nee, die naam is te lang.
“Lawaaisoep”  kwam in mij op, en dat is eigenlijk de enige echte passende naam voor deze soep.

 

 

Lawaaisoep

Dit heb je nodig voor 4 personen
1 courgette
6 wortelen
750 gr rijpe tomaten
1 ui
1 rode peper
1 tl kurkuma
½ tl kerrie
flinke draai peper
½ ltr kokend water
2 (groente) bouillonblokjes
4 tl (plantaardige) yoghurt (optioneel)
olijfolie

 

lawaaisoep

 

Zo maak je het
Zet een grote pan op het vuur en snij de ui en de rode peper in stukken.
Doe een scheut olijfolie in de pan en bak de ui en rode peper even aan.
Snij alle groente in stukken. Alleen de wortel moet je wat kleiner snijden, de rest maakt niet zoveel uit, zo gaat toch de staafmixer erin.
Voeg de kruiden toe en schenk het water erbij. Breng het aan de kook en laat ongeveer 20 minuten pruttelen. Kijk of de wortel gaar is. Anders nog even door laten pruttelen.
Pureer met de staafmixer of pureer de soep in de blender.
Serveer meteen. Garneer met een schepje yoghurt.

Eet smakelijk!

Tip:
* Als je soep over hebt kun je deze natuurlijk prima in kleinere porties invriezen. Dan heb je altijd een lekker soepje achter de hand.

 

 

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Lawaaisoep
Facebook
WhatsApp
Pinterest