Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Witlof salade met appel en noten (v)

Een frisse witlof salade met appel en noten. Sommige wensen vinden witlof echt niet lekker omdat het soms zo bitter is. Wanneer je de kern van de witlof weg snijdt, haal je de meeste bittersmaak eruit. Verder kun je witlof wel weer met veel ingrediënten combineren. In deze witlof salade heb ik een grove mosterd gecombineerd met appel en noten. Wij aten hem op een bedje van rucola. Ik zou, als ik jou was, deze salade zeker maken 🙂

 

Witlof salade met appel en noten

Dit heb je nodig voor 4 personen
3 stronken lof
1 bosui
100 ml yoghurt
1 appel (ik gebruikte een Elstar appel)
1 tl grove mosterd
draai peper
1 el witte wijnazijn
2 el honing
50 gr cashewnoten
2 flinke handen rucola
4 tl granaatappelpitjes

 

witlof salade met appel en noten

 

Zo maak je het
Snij de witlof overdwars door en snij de bittere kern eruit. Snij de witlof in dunne reepjes. Doe in een grote kom. Schil de appel en snij in blokjes. Snij de bosui in ringen. Voeg dit bij de lof. Voeg de yoghurt, witte wijnazijn, mosterd, 1 el honing en een draai peper toe. Meng voorzichtig door elkaar.
Zet een koekenpan op het vuur en laat hem warm worden. Doe de cashewnoten in een zak of theedoek en sla met een deegrol erop. Niet te hard, je moet geen cashewnotenkruim overhouden. Strooi de stukjes cashewnoten in de warme koekenpan. (Let op, geen olie toevoegen). Rooster de noten mooi bruin, maar zorg dat ze niet verbranden. Draai het vuur uit en voeg 1 el honing bij de noten. De honing gaat dan bruisen en borrelen. (Kijk uit want het wordt heel warm) Hierdoor krijg je een klein laagje lekkere karamel over de noten. Blijf roeren totdat het ophoudt met borrelen.
Voeg de noten bij de rest van de sla.
Pak zoveel borden als dat je nodig hebt. Leg een handje rucola op het bord. Schep hier de witlof salade op. Garneer met frisse granaatappelpitjes.

Serveer tip: Eet hier zoete aardappel burger of een warme Italiaanse muffin bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Witlof salade met appel en noten (v)
Facebook
WhatsApp
Pinterest