Abrikozen muesli sportrepen

Het is weer tijd voor de foodblogswap. Bijna iedere maand doe ik hieraan mee. Je wordt dan gekoppeld aan een andere foodblogger. Je zoekt een recept van zijn of haar site en geeft hier een eigen draai aan. Deze maand mocht ik iets kiezen van Sandrakookt. Ik volg haar al een tijdje. Het is een blog met heerlijke recepten. Sandra kookt, net als ik, met verse ingrediënten. Ze maakt makkelijk te maken gerechten met af en toe iets wat meer tijd en energie kost. Aangezien ik vaak hardloop wilde ik weer eens een nieuwe sportreep maken. Sandra neemt deze muesli repen mee op wintersport vakantie. Ik maakte er abrikozen muesli sportrepen van. Doordat ik er wat vijgen en abrikozen aan toe voegde werden het hele fruitige repen. Voor na het sporten een uitstekende reep.

 

Abrikozen muesli sportrepen

Dit heb je nodig voor 14 grote of 21 kleine repen
125 gr havervlokken
100 gr gemengde noten
50 gr abrikozen
50 gr gedroogde vijgen
1 el koekkruiden
85 gr rijststroop
40 gr appeldiksap
2o gr gesmolten kokosolie

 

abrikozen muesli sportrepen

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Bekleed een brownievorm met bakpapier.
Doe de abrikozen en de gedroogde vijgen in de keukenmachine. Draai het fijn. Je kunt de noten ook iets kleiner snijden. Doe alle ingrediënten in een beslagkom en roer/mix er een samenhangend geheel van. Doe het mengsel in de bakvorm en druk het geheel aan met de bolle kant van een lepel. Zorg ervoor dat het overal even dik is.
Schuif de bakvorm de oven in en bak de abrikozen muesli sportrepen in 25 tot 30 minuten gaar.

Als ze uit de oven komen zijn ze nog zacht, laat ze afkoelen en snij met een scherp mes in mooie repen. Ik gebruik er mijn kartelmes waar ik brood mee snij voor.

Behalve deze sportrepen heeft Pienskeuken al heel wat sportrepen gemaakt de afgelopen jaren. Deze muesli repen zijn ook heerlijk om tijdens en/of na het sporten te eten. Koop gewoon de ingredienten en ga met een van deze repen aan de slag. Het is een werkje van niets. En zeg nou zelf, zelfgemaakt is nog altijd veel lekkerder :-). (en gezonder)

Dank je wel Sandra voor het idee. Deze repen gaan in de toekomst zeker mee tijdens mijn duurlopen :-).

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Abrikozen muesli sportrepen
Facebook
WhatsApp
Pinterest