Type what you are searching for:

Zalm sperziebonen schotel

Pienskeuken / Ovenschotel  / Zalm sperziebonen schotel

Zalm sperziebonen schotel

Jamie heeft een soort gelijk recept. Ik ben wat gaan experimenteren en heb er een eigen draai aan gegeven. En die draai was erg goed gelukt. Jamie doet vaak ansjovis door zijn gerechten. Iets wat ik niet echt lekker vind, maar als smaakversterker is het toch wel erg lekker. Het geeft een gerecht een vleugje vissmaak. Het is zeker het proberen waard.  Toen het uit de oven kwam waren de boontjes een beetje verschrompeld en zagen er niet zo aantrekkelijk uit, maar toen we eenmaal een hap namen wisten we het zeker. Deze zalm sperziebonen schotel komt hier vaker op tafel. Super simpel om te maken en erg lekker. Als je wilt kun je natuurlijk over de groente nog meer kruiden doen die je lekker vindt. Wij vonden tijm, peper en knoflookpoeder genoeg.

Zalm sperziebonen schotel

Ingrediënten voor 2 personen
250 gr sperziebonen
200 gr aardappels
20 cherry tomaten
2 zalmfilet (vers of uit de vriezer)
3 ansjovisfilet
1 citroen
1 tl knoflookpoeder
1 tl gedroogde tijm
flinke draai peper
handvol basilicum

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de sperziebonen en aardappels schoon en snij de bonen door de helft en de aardappels in stukken. Spoel dit even onder de kraan. Doe de bonen en aardappels, met het aanhangende vocht, in een schaal en dek die af met een bord of plastic huishoudfolie en zet dit 8 minuten op vol vermogen in de magnetron.
Snij de tomaatjes in vieren. Snij de ansjovisfilet en de basilicum zo klein mogelijk.
Dep ondertussen de zalmfilet droog met keukenpapier en besprenkel met het sap van een halve citroen. Leg de zalm in een ingevette ovenschaal en doe er een draai peper op.
Pak de groente uit de magnetron en giet eventueel het vocht wat vrij is gekomen af. Voeg de tomaten, ansjovis, knoflook, peper, tijm en basilicum toe. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en meng alles goed door elkaar, zodat overal een laagje olie zit. Leg dit naast de zalmfilet in de ovenschaal en zet de schaal ongeveer 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Let wel op want het kan snel verbranden.
Eet smakelijk!!

Heb jij deze heerlijke zalm sperziebonen schotel gemaakt?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik super leuk!

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

2 Comments
  • Brigitta van Huët
    juni 27, 2016

    Heerlijk recept, vooral de boontjes vielen heel erg in de smaak. Dit komt zeker vaker op tafel.
    Voor morgen de Italiaanse pastasaus al gemaakt.

Leave a Comment