Loopt bij jullie het water ook al in de mond als je deze foto ziet? Dit noten karameltaartje kwam uit Pienskeuken en ik kan je vertellen uit betrouwbare bron. Dit is DE BOM. De volgende keer maak ik ze wel wat kleiner maar echt ze zijn zooooo lekker. Met een bodem van gemengde noten, de karamellaag met tahin en rijststroop en een toplaag van chocolade is dit een bommetje waar je alleen niet te veel van moet eten.
Noten karameltaartje
Dit heb je nodig
voor de bodem:
70 gr dadels
55 gr gemengde noten
15 gr kokosolie
voor de karamellaag:
60 gr tahin
60 gr rijststroop
3 draaien zout
voor de chocoladelaag:
60 gr rijststroop
60 gr gesmolten kokosolie
30 gr cacao
Zo maak je het
Ik gebruikte bij het maken van deze mini taartjes een silicone muffin vorm. Heb je die niet in huis, bekleed dan een muffinvorm met bakpapiertjes. Meng alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine. En draai er een soort van “plakkerig” kruimeldeeg van. Schep dit in de holletjes van de muffinvorm. Met deze hoeveelheid kon ik 4 notentaartjes maken. Druk aan en zorg ook dat er ook deeg aan de zijkant zit zodat je een soort van bakje krijgt. Zet de vorm voor een half uurtje in de koelkast. Maak ondertussen de karamellaag.
Meng hiervoor de ingrediënten in een kommetje. Het wordt een stroperig mengsel. Verdeel dit ook over de 4 bakjes in de muffinvorm.
Maak nu de chocoladelaag door ook deze ingrediënten met elkaar te mengen. Verdeel dit ook weer over de notentaartjes zodat de muffinvormpjes tot de rand gevuld zijn. Als je chocolade over hebt kun je dit in een ander leeg siliconevormpje doen en er wat gemengde notenstukjes met bijvoorbeeld rozijnen en kokosvlokken in doen. Zo heb je een ander lekker stukje chocolade ;-).
Zet de vorm nu voorzichtig in de koelkast. Ik schoof de siliconevorm op een houten plankje zodat ik het makkelijker in de koelkast kon zetten. Laat dit minimaal 1 uur rusten en hard worden. Haal de taartjes 15 minuten voordat je het serveert uit de koelkast, zo wordt de karamellaag weer een beetje stroperig.
Tip en waarschuwing: Dit is een gevaarlijk lekker noten karameltaartje waar je niet te veel van moet eten. Maar af en toe even zondigen mag heus wel. Als jij het hebt gemaakt, laat je mij dan weten hoe jij deze noten taartjes vindt? Ik ben erg benieuwd.