Search
Close this search box.
Gevulde witlof

Schip ahoooyyyy!! Sail 2015 is in volle gang. Reden dus om een recept te maken wat daarbij past. Iets met een bootje leek me leuk. Ik dook mijn kombuis in en ging aan de gang met iets wat, als je het overdwars doorsnijdt, wel op een bootje lijkt. Witlof. Zo gezegd, zo gedaan. ย Een recept van gevulde witlof. Mijn bootjes waren snel vol dus deed ik apart nog een schaaltje met het gehaktmengsel erbij.
De lof had ik 4 minuten in de magnetron gedaan. Dan heeft hij nog een beetje bite. Wij vinden dat wel lekker. Wil je de lof wat meer doorgekookt? Doe hem dan een minuut of 7 of 8 in de magnetron.

 

 

Gevulde witlof

Dit heb je voor 2 personen
2 stronken witlof
200 gr rundergehakt
2 sjalotjes
1 paprika
1 tl knoflookpoeder
50 gr geraspte kaas
1 rode peper (optioneel)

 

gevulde witlof

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de lof doormidden en verwijder de harde kern. Ik deed de lof in een schaaltje en zette het 3 minuten in een afgedekte schaal op vol vermogen in de magnetron. (Je kunt het ook 3 minuten in kokend water koken. Laat het dan daarna wel goed uitlekken).
Snipper de peper en ui en snij de paprika klein en doe in een grote kom. Meng het gehakt en de knoflookpoeder erdoor. Leg de stronken lof in een ingevette ovenschaal en vul de ‘bootjes’ met het rauwe gehaktmengsel. Strooi er kaas over en bak in ongeveer 30 minuten gaar en mooi bruin in de oven. Klaar is je gevulde witlof.

Eet smakelijk!

Heb jij deze gevulde witlof gemaakt?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik super leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

โœจ

Deel dit recept

Gevulde witlof
Facebook
WhatsApp
Pinterest