Couscous met shoarma en sperziebonen

Het is een tijd geleden dat ik een recept online zette. Er staan al zoveel recepten op Pienskeuken dat het steeds lastiger wordt om nieuwe recepten te bedenken. Maar nu dan eindelijk iets nieuws wat ons enorm heeft gesmaakt. Namelijk een heerlijke schaal gevuld met couscous met shoarma en sperziebonen. Ik gebruikte natuurlijk vegetarisch shoarma vlees. We strooiden er op ons bord nog wat feta over en dat was helemaal de bom. Die feta staat helaas niet op de foto, maar is echt een aanrader om dit er wel bij te doen.

 

Couscous met shoarma en sperziebonen

Dit heb je nodig
100 gr couscous
500 gr sperziebonen
175 gr (vega) shoarma
1 rode paprika
1 klein uitje
2 tenen knoflook
½  groenten bouillonblokje
100 gr fetablokjes

 

couscous met shoarma en sperziebonen

 

Zo maak je het
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ca. 15 minuten beetgaar. Terwijl de sperziebonen staan te koken snipper je de ui en de knoflook. Doe wat olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan. Doe in een grote schaal het halve bouillonblokje en doe er een klein beetje water bij. Zorg dat het blokje goed oplost. Doe nu de couscous erbij en voeg eventueel nog wat water toe zodat de couscous net onder water staat. Snij de paprika in kleine blokjes en voeg samen met het shoarma vlees bij de ui en knoflook in de koekenpan.
Bak de shoarma in 15 minuten zodat de paprika gaar is. Doe dit op een matig vuur. Als de sperziebonen gaar zijn giet je ze af en doe dit bij de couscous in de grote schaal. Schep nu ook de inhoud van de koekenpan met shoarma toe. Schep goed door en strooi er op je bord nog wat feta bij.

Wil je nog een ander recept met couscous proberen? Deze couscous salade is ook erg lekker, voedzaam en uiteraard vegetarisch :-).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Couscous met shoarma en sperziebonen
Facebook
WhatsApp
Pinterest