Hartige taarten staan vaak in Pienskeuken op tafel. Wij kunnen er echt van genieten. Helaas vergeet ik ze vaak te delen. Een taart met wortel en gehakt deelde ik al met jullie maar deze preitaart met vega spek deel ik nu ook met jullie. Wij hebben er heerlijk van gesmuld, dat is het criterium om een recept op mijn blog te plaatsen. Dus snel een foto maken van de taart die wij nog over hebben en het recept uitwerken.
Preitaart met vega spek
Dit heb je nodig:
5 vellen hartige taartdeeg
1 dikke prei
160 gr vega spekreepjes
3 eieren
2 tl curry madras
2 tomaten
1 el paneermeel
draai peper en zout
Zo maak je het:
Laat de vellen hartige taart ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een quichevorm met bakpapier (ik heb een vorm van 25 cm doorsnede gebruikt).
Snij de prei in hele dunne reepjes en spoel goed af zodat er geen zand meer aan de prei zit. Doe de prei in een vuurvaste schaal met een scheutje water en zet de schaal in de magnetron voor ca. 4 minuten op 750 whatt. Giet de prei weer af zodat het meeste water eruit is. Doe de eieren in een kom en kluts even. Doe de vega spekreepjes erbij en de prei. Voeg ook de curry madras en het zout en peper toe. Roer alles goed door.
Bekleed nu de quichevorm met de vellen hartige taartendeeg en strooi paneermeel over de bodem. Schep het ei prei mengsel in de vorm. Verdeel het over de hele quichevorm. Snij de tomaten in plakjes en leg die bovenop de taart. Schuif de preitaart met vega spek de oven in en bak in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Aangezien ik geen grote eter ben hadden wij met z’n tweetjes genoeg aan een halve taart. De andere helft eten later deze week. Ik warm de taart dan in 30 minuten op in de oven die ik dan op 160 graden zet. Zo hoeven wij geen eten weg te gooien. Wanneer ga jij deze taart bakken? Laat jij mij weten wat jij ervan vindt?
2 reacties
Ik vond het erg lekker!
Beste Isabelle, wat leuk om te horen dat jij het ook lekker vond. Grtjs. Pauline.