Wraptaart met vegetarisch gehakt

Ik probeer steeds vaker een alternatief voor vlees te bedenken als ik weer iets nieuws wil uitproberen. Aangezien ik nog een aangebroken pak wraps had liggen kwam ik op het idee om daarmee een wraptaart te maken. En wel een wraptaart met vegetarisch gehakt. Ik wilde hiervoor het kruimgehakt van Vivera eens proberen. (nee, ik word niet gesponsord door ze ;-). Toen we de wraptaart aten waren de mannen enthousiast over hoe hij was geworden. Toen ze hoorden dat er vegetarisch gehakt doorheen zat, waren ze helemaal verbaast. “Dat proef je echt niet” was het commentaar. Dus wil jij ook eens een dag geen vlees eten, verwerk dan eens een pak vegetarisch gehakt door deze wraptaart .

Wraptaart met vegetarisch gehakt

Ingrediรซnten voor 4 personen
6 wraps
1 pakje passata
1 rode paprika
1 ui
1 teen knoflook
375 gr vegetarisch gehakt (of rundergehakt als je toch gewoon vlees wilt eten)
1 tl gerookte paprika
100 gr Parmezaanse kaas

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm of andere ronde bakvorm met bakpapier.
Snipper de ui en de knoflook. Fruit aan in een beetje olie. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij de paprika in kleine blokjes. Voeg dit samen met de gerookte paprika toe aan de ui en knoflook en bak even mee. Schenk de passata erbij. Verwarm even al roerend goed door.
Voeg het vegetarische gehakt toe en meng alles door elkaar.
Nu kan het stapelen beginnen voor deze lekkere vegetarische wraptaart. Leg een wrap op de bodem van de springvorm. Schep hier een beetje van het gehaktmengsel op en smeer het goed uit over de wrap. Herhaal dit steeds tot alle wraps op zijn. Je moet eindigen met een laag van het gehaktmengsel. Strooi de Parmezaanse kaas erover.
Schuif de vorm in de oven. Bak de wraptaart in 20 minuten gaar en warm.
Serveer met een lekkere wortelsalade. En heb je nog een stukje over? Niet weggooien. De volgende dag warm je het gewoon in een paar minuutjes weer op in de magnetron voor de lunch. Echt smullen geblazen.
Eet smakelijk!!

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

โœจ

Deel dit recept

Wraptaart met vegetarisch gehakt
Facebook
WhatsApp
Pinterest