Search
Close this search box.
Gezonde chocolade bonbons

Ondanks dat ik eigenlijk niet snoep heb ook ik wel eens trek in iets “slechts”. Nou ja, slecht. Iets waar je dan beter ook niet te veel van moet eten. Mijn quilty pleasure noem ik het maar. Ik vind het heerlijk om ‘s avonds na het eten een goed kop koffie te drinken (mijn enige koffie op de dag) en daar hoort dan natuurlijk iets lekkers bij. Meestal is het een stukje chocolade van 90% maar soms wil ik me uitsloven om iets lekkers te maken. Deze gezonde chocolade bonbons werden zo lekker dat ik me in moest houden om ze niet allemaal achter elkaar op te eten. Maar de anderen hier in huis dachten daar anders over. Ik kon er nog net 1 redden voor de volgende dag. De rest werd gretig opgegeten door de mannen. Ach, soms moet dat kunnen toch??

 

 

Gezonde chocolade bonbons

Dit heb je nodig
200 gr santen (zo’n blok bij de Indische hoek van de supermarkt)
100 gr cacaopoeder
30 gr kokosolie
2 el rijststroop of honing
snufje zout
2 handen gemengde noten of pinda’s
20 Medjool dadels
2 el pindakaas
3 el kokosrasp

 

gezonde chocolade bonbons

 

Zo maak je het
Zet een grote pan met kokend water op het vuur. Pak een steelpan of ander pannetje erbij die in de pan kan hangen. Je moet namelijk au bain marie de kokosolie en santen smelten. Je kunt de santen in stukken snijden, dan gaat het iets sneller. Blijf rustig roeren totdat alles is gesmolten. Pak dan het pannetje met de gesmolten santen en kokosolie en zet op het aanrecht (op een onderzetter zodat je aanrecht niet beschadigd). Laat het afkoelen tot het lauwwarm is. Voeg de cacaopoeder en de rijststroop toe en roer goed door. Het wordt een beetje dikker.
Ontpit de dadels en doe samen met de rest van de ingrediënten in een goede keukenmachine. Draai er een compact soort deeg van.
Schep met een lepeltje een beetje het mengsel en draai er balletjes van. Ik maakte ze iets kleiner dan een bitterbal. Strooi kokosrasp op een bord en rol de balletjes erdoor, zodat ze rondom een lekker kokoslaagje krijgen. Bewaar deze heerlijke bonbons in de koelkast. Maar zeker weten dat ze daar ook niet lang in zullen blijven staan. Hier waren ze in 1 dag allemaal op.

Heb je de smaak te pakken van zelf bonbons maken?? Maak dat ook eens de crunchy bonbons van Pienskeuken. Daar kun je zeker weten niet van afblijven :-).

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Gezonde chocolade bonbons
Facebook
WhatsApp
Pinterest