Make your own custom-made popup window!

Pop-up tekst aanpassen bij Select Options
[contact-form-7 id="0" html_class="cf7_custom_style_1"]

Panna cotta met aardbeien

Pienskeuken / Nagerechten  / Panna cotta met aardbeien
panna cotta met aardbeien

Panna cotta met aardbeien

agar agar poeder
1 pond aarbeien
2 el honing of rijststroop
4 tl cruesli

Zo maak je het
Aardbeien was ik was nooit, maar als je dat perse wilt, kun je het beter doen als de kroontjes er nog op zitten. Anders zuigen ze zich helemaal vol met water.
Haal de kroontjes van de aardbeien. Houd 4 aardbeien apart voor de garnering en doe de rest in de beker van je staafmixer. Voeg 1 eetlepel honing toe en pureer de aardbeien.
Zet een pannetje op het vuur en doe 50 ml kokosmelk, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel van de puree en 1 zakje agar agar in het pannetje. Verwarm het langzaam. Blijf continu roeren. Als het kookt laat je het op laag vuur 5 minuten rustig koken. Ook nu moet je blijven roeren. Voeg de rest van de kokosmelk toe en breng het geheel weer aan de kook.

Wanneer het kookt zet je het vuur uit en laat het 5 minuten een beetje afkoelen. Roer af en toe door, anders heb je kans dat er een velletje op de panna cotta komt. Zet 4 mooie glaasjes klaar en verdeel de inhoud van het pannetje over de glaasjes.
Zet zeker 1 uur in de koelkast.

Je kunt de volgende laag er pas op doen als de kokoslaag wat stijver is. Roer nu het andere zakje agar agar door de aardbeienpuree en verdeel dat voorzichtig over de glaasjes. Zet weer zeker 1 uur in de koelkast.

Garneer de panna cotta vlak voor het serveren met de apart gehouden aardbeien en een beetje cruesli.

Eet smakelijk!!

BewarenBewaren

No Comments
Leave a Comment

Gratis verzending bij bestellingen vanaf € 45,- Sluiten