Wrap met zwarte bonen

Er staan al best veel wraps op mijn site, vaak opgerold en soms lekker gestapeld. Vandaag een heerlijke wrap met zwarte bonen die ik op een leuke manier serveerde.

De Perfect tortilla zijn mooi gevormde metalen vormpjes waarmee je een wrap in de vorm van een soort bakje kunt bakken. Je schuift ze in de oven en na 10 minuten heb je een krokant bakje van de wrap gebakken. Je kunt er dan iets kouds in doen en serveren. Maar je kunt deze vormpjes ook gebruiken om er een warme vulling in te maken. Voor de lunch maakte ik een wrap met zwarte bonen en het werden prachtige bakjes met een warme vulling. Wil je dit ‘s avonds eten gebruik dan de iets grotere wraps en doe er wat meer vulling in. Serveer en dan nog wel een salade bij of maak een dubbele hoeveelheid van het bonen mengsel.

Ik maakte de vulling dus met zwarte bonen en voegde er restjes groenten aan toe. Deed de wrap in de vorm, schepte er een grote lepel van het bonen mengsel in en schoof de vormpjes de oven in. Het resultaat zag er heel vrolijk uit. Terwijl wij van de eerste portie zaten te genieten, bakte ik er nog een paar. Hoe je dit doet, zal ik je uitleggen.

Wrap met zwarte bonen

Ingrediënten voor 6 tortilla’s  
6 mini tortilla wraps
1 blikje zwarte bonen (400 gr)
4 kastanje champignons
½ rode paprika
wrap met zwarte bonen½ courgette
1 tomaat
1 tl gerookte paprika
rolletje geitenkaas of feta
1 ui
1 teen knoflook
flinke draai peper

Ingrediënten voor de saus
1 avocado
2 el yoghurt
½ tl ketoembar
flinke draai peper
4 Perfect tortilla vormen

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht
Doe de zwarte bonen in een vergiet en spoel ze onder de kraan af. Laat goed uitlekken.
Snipper de ui en de knoflook. Snij de paprika, tomaat en courgette in blokjes en de champignons in plakjes.
Fruit de ui en knoflook aan in een beetje olijfolie. Voeg de gerookte paprika poeder toe en fruit even mee. Voeg de groenten toe samen met de uitgelekte zwarte bonen. Roer alles goed door en doe de deksel op de pan. Laat ongeveer 10 minuten op een laag vuur pruttelen. Hou het in de gaten dat het niet aanbrand.
Snij ondertussen de geitenkaas in plakjes en zet apart.
Snij de avocado door en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees eruit en prak dit fijn met een vork. Voeg de yoghurt, ketoembar en de peper toe en meng alles goed door tot een gladde saus.
Kijk of het meeste vocht uit het bonen mengsel is verdampt, laat anders de pan zonder deksel nog ongeveer 5 minuten pruttelen.

Leg in elke Perfect tortilla een wrap. Schep er grote lepel van het bonen mengsel op. Leg er een plakje geitenkaas op en schuif de de vormen de oven in.
Bak de wrap met zwarte bonen in 10 minuten bruin krokant.
Haal de wrap uit de oven en gebruik een tang om de wrap voorzichtig uit de vorm te halen. Hou hiervoor de vorm een beetje schuin boven je serveerschaal. Dan schuif je de leuk gevormde wrap er makkelijk op. Dit heb je niet als je de iets grotere wraps gebruikt. Want die steken iets boven de vorm uit.
Herhaal het vullen van de vormpjes nog een keer en schuif ze de oven.

Terwijl de tweede portie in de oven staat ga jij lekker genieten van de eerste portie. Serveer hiervoor de avocado saus op tafel erbij en schep een flinke lepel bovenop de zwarte bonen. Zeg nou zelf, die bakjes zien er toch schattig uit.

wrap met zwarte bonen

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Wrap met zwarte bonen
Facebook
WhatsApp
Pinterest