Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Wrap met kip en kerriesaus

Vandaag een wrap met kip en kerriesaus. Alweer een wrap? Ja, bij Pienskeuken staan wraps heel geregeld op tafel. Koud of warm, met vlees, vis of vegetarisch. Het maakt ons niet uit. Deze wrap met kip en kerriesaus bedacht ik vandaag om dat ik  ‘s avonds niet veel tijd had om te koken dus gebruikte ik de ochtend om het voor te bereiden. Nu hoefde het ‘s avonds alleen nog maar in de oven en konden we aan tafel. Ik gebruikte voor deze wrap kruiden en ingrediënten die in huis waren en om je de waarheid te zeggen, hij smaakte verrukkelijk. Deze wrap met kip en kerriesaus deel ik daarom graag met jullie. 

wrap met kip en kerriesaus

Ingrediënten voor 2 personen
2 kippendijen
1 gele paprika gesneden
1 ui gesnipperd
1 bos-ui gesneden
1,5 tl kipkruiden (ik kocht een hele lekkere bij The art of tea, herbs & spices in Haarlem)
2 teentje knoflook
2 grote wraps
1 klein bekertje crème fraîche
1 el kerrie
125 ml yoghurt

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zet een koekenpan op het vuur. Snij de kippendijen in stukjes. Doe wat olijfolie in de koekenpan en fruit de ui en 1 uitgeperste teen knoflook. Voeg daarna de stukjes kip en de kipkruiden toe en bak rondom bruin. Voeg dan de paprika en de lente-ui toe en bak nog een paar minuutjes door.
Leg een wrap klaar en schep de helft van het mengsel op een helft en klap hem dubbel. Doe dit ook met de andere wrap.
Leg bakpapier in een braadslee of bakplaat en leg de wraps daarop. Bak de wraps ongeveer 20 minuten mooi goudbruin en knapperig.
Maak een sausje door de crème fraîche, yoghurt, 1 uitgeperste teen knoflook en de kerrie te mengen tot een gladde saus.

Tip: Je kunt de wrap met kip en kerriesaus ook van te voren maken en ze ‘s avonds afbakken in de oven.

Geniet!

Tip:
Ik koop mijn wraps altijd in grootverpakking bij de Turk in ons dorp, waar ik veel van mijn ingrediënten kan kopen. Ze hebben er kwalitatieve spullen voor een mooie prijs. De wraps verpak ik dan per 2 of 3 stuks voor in de vriezer. Zo heb ik altijd voorraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Wrap met kip en kerriesaus
Facebook
WhatsApp
Pinterest