Rucola stamppot

De foto van dit bord met rucola stamppot heeft heel wat voeten in de aarde gehad.

Probeer je van het volgende even een voorstelling te maken:  Ik had voor Guus een mooi bord opgeschept waar ik een foto van wilde maken. Het was een bord met een lekkere grote schep stamppot, twee dampende cajun gehaktballen en een schep jus die van bovenaf met straaltjes naar beneden stroomde. Echt super mooi!!
Ik liep even weg om mijn camera te pakken. Kom ik terug had hij er een enorme laag tomatenketchup overheen gedaan. Weg creatie grrrr :-(.  Kijkt hij me aan en zegt: “Sorry, maar ik had zo’n trek, ik kon niet wachten”.
Toen heb ik maar een foto van mijn bord gemaakt. Is ook wel gelukt maar ik had mijn hele ziel en zaligheid in dat bord van hem gelegd en snel even een bord voor mij gemaakt voordat ik mijn camera pakte. Maar het smaakte er niet minder om, wat was dit lekker zeg! Dit komt hier zeker vaker op ons bord te liggen. 

rucola stamppot

Ingrediënten voor 2 personen
1 pond geschilde aardappelen
125 gram rucola
scheutje (plantaardige)melk

Zo maak je het
Doe de aardappels in een pan. Schenk er kokend water bij en kook ze gaar in ongeveer 20 minuten.
Snij de rucola een beetje kleiner, zodat je het makkelijker door de puree kan mengen. Giet de aardappels af als ze gaar zijn en stamp er puree van. Schenk een kleintje scheutje melk bij de stamppot om hem wat smeuïger te maken. Roer de rucola er door.
Eet smakelijk!!

Tip:
* Roer er gebakken spekjes of Italiaans ham door en stukjes feta.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Rucola stamppot
Facebook
WhatsApp
Pinterest