Na een partijtje tennis kwam er een vriend mee-eten. Hij was wel benieuwd naar de Turkse sandwich toen ik vertelde wat er allemaal inging. Je vraagt je misschien af waarom het een Turkse sandwich heet. Wel het brood waar je alles tussen serveert is dat lekkere grote Turkse brood. Echt super luchtig brood en heerlijk om bij dit gerecht te eten.
Het brood paste precies op een grote plank. Ik serveer het altijd met een groot broodmes in het brood gestoken en een schaaltje met pittige knoflook yoghurt. Aanvallen dus maar.
Hij nam een hap en verbaasde zich over de smaakexplosie. Elke hap was anders concludeerde hij. En hij niet alleen waardeerde dit gerecht erg. We hebben het al zo vaak met andere gegeten en iedereen is het met hem eens. Dit is echt super lekkerrrrrr!! ๐
Turkse sandwich
Ingrediรซntenย voor 4 personen
1 Turks brood
handje rucola
300 gram sperziebonen
400 gram (vegetarische kip) of kipfilet/kippendijen
0,5 el kipkruiden
0,5 tl chilipoeder
100 gram feta
Voor de dressing
3 el olijfolie
1 el citroensap
1 el munt
Eventueel een knoflooksaus
125 ml yoghurt
1 el bieslook
1 el mayonaise
2 tenen knoflook
1 tl mosterd
zout en peper
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Kook de sperziebonen in ongeveer 12 min beetgaar en giet ze af.
Maak de dressing en eventueel de knoflooksaus.
Snij de kipfilet in kleine stukjes en kruid met de kipkruiden en chilipoeder en bak ze in olijfolie rondom gaar en bruin.
Snij het Turkse brood overlangs doormidden, bestrijk de snijvlakken met olijfolie en rooster de helften onder een hete grill knapperig bruin. Let goed op want dit kan erg snel gaan.
Leg de onderkant van het brood op een serveerschaal en verdeel er de rucola, de sperziebonen, feta en de kip over. Sprenkel er een de dressing over en leg de bovenkant erop. Steek er een groot mes, zet het schaaltje knoflook saus erbij en val aan.
En is dit een smaakexplosie of niet?
Enjoy!
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewarenBewarenBewaren