Voor bij de borrel maakte ik deze knapperige kikkererwten. Eigenlijk is het een werkje van niets om ze te maken. Ik kwam het recept tegen bij het programma Koken met van boven. Yvette van Boven maakt de meest verrukkelijke gerechten. Zij liet zien hoe je deze kikkererwten in de olie knapperig bakt. Ik wilde ze ook maken maar dan in de oven. En ik kan je zeggen dat dat prima gaat. De oven moet goed warm zijn. Ik zette hem op 200 graden hete lucht. Om de 5 minuten husselde ik de erwten even om. Na ongeveer 20 minuten waren ze echt super knapperig. Wil je weten hoe je deze knapperige kikkererwten maakt, lees dan even door.
Knapperige kikkererwten
Ingrediënten
1 blik kikkererwten
1 tl gerookte paprikapoeder en anders gewone paprikapoeder
⅛ tl zout
½ tl knoflookpoeder
kleine draai peper
fijne rasp van een citroen
flinke scheut olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
Spoel de kikkererwten goed af en droog ze tussen een schone theedoek of keukenrol. Haal de losgelaten vliesjes er tussen uit. Zorg dat de kikkererwten echt goed droog zijn.
Doe de droge kikkererwten in een kom en strooi het zout, de (gerookte) paprika- en knoflookpoeder over de kikkererwten. Spatel even goed door. Rasp de de schil van de citroen en voeg toe. Schenk nu de olijfolie erbij en spatel weer goed door. Je kunt beter eerst te weinig olijfolie doen dan te veel. Kijk of alle kikkererwten een kruidenolie laagje hebben.
Strooi de kikkererwten in een ovenschaal of een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg dat ze niet op elkaar liggen. Spreid de kikkererwten goed uit. Bak de kikkererwten in ongeveer 20 minuten knapperig en krokant. Hussel ze elke 5 minuten even om, zo worden ze egaal bruin en knapperig.
Eet deze knapperige kikkererwten bij de borrel of strooi ze over een salade. Ik gebruikte ze als garnering bij deze groente pannenkoeken met wortel salade. En kan je zeggen dat dat een super lekkere combi was.