Search
Close this search box.
Wortel koekje

Dit hartige wortel koekje ziet er vrolijk uit. Heerlijk om in een beetje knoflooksaus of chilisaus te dippen. Wij aten het als tussendoortje en een keer als avondeten met een knapperige salade.  Voor het werk wat je er aan hebt, hoef je het niet te laten. De koekjes staan met 10 minuten in de oven. Wat wortels raspen, de kruiden fijn snijden en samen met de andere ingrediënten in een beslagkom doen. Alles goed mengen en een beetje van het mengsel in een kookring scheppen, aandrukken en hup de oven in met die bakplaat. Ik haalde er 8 wortel koekjes uit. Na 20 minuten zijn ze klaar en kun je smikkelen. Eet smakelijk! 

Wortel koekje

Ingrediënten voor 2 personen
200 gr wortel
50 gr havermout
50 ml melk
4 takjes koriander
2 eieren
1 bosui
1 rode peper
1 knoflook
zout en peper

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier of bakmat.
Schil en rasp de wortel met een niet al te grove rasp. Snipper de koriander, bosui, rode peper en knoflook.
Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar. Laat het mengsel 5 minuten staan, zo kan het vocht opgenomen worden door de havermout. Roer nogmaals goed door en maak met behulp van een kookring ongeveer 8 koekjes van  4 cm dik.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de hartige wortel koekjes in 20 minuten gaar. Serveer deze heerlijk koekjes met een goede knoflooksaus en een frisse salade.
Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Wortel koekje
Facebook
WhatsApp
Pinterest