Type what you are searching for:

Indiase curry met broccoli en kikkererwten

Pienskeuken / Curry  / Indiase curry met broccoli en kikkererwten

Indiase curry met broccoli en kikkererwten

Deze maand doe ik weer mee aan de foodblogswap. Foodblfoggers schrijven zich in en je wordt dan aan een andere foodblogger gekoppeld. Deze maand mag ik een recept van Oh my dish maken. Marco en Véronique zetten iedere dag een recept online. Een mooie site met veel heerlijke recepten en aantrekkelijke foto’s. De site is in het Engels geschreven. Mijn oog viel op een Indiase curry met gele spliterwten. Ik verving de spliterwten voor kikkererwten en voegde ook nog broccoli toe. Zo kreeg het gerecht ook een vrolijke kleur, ook omdat ik de wortel niet raspte maar in kleine stukjes sneed. In huize Pienskeuken viel deze vegetarisch curry goed in de smaak. Voor mij een teken dat het recept blogwaardig is :-). Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Indiase curry met broccoli en kikkererwten

Ingrediënten voor 4 personen
1 blik kikkererwten
1 broccoli
1 ui
3 knoflook tenen
1 el kurkuma
½ el komijnzaad
2 el mosterdzaad
1 blik kokosmelk
1 wortel
peper en zout naar smaak

Zo maak je het
Snij de broccoli in roosjes, schil de wortel en snij in stukjes of rasp hem. Snipper de ui en knoflook.
Doe een scheut olijfolie in een braadpan en voeg de kurkuma, komijnzaad en mosterdzaad toe. Wacht totdat de mosterdzaad gaat springen. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak het glazig. Blijf wel regelmatig roeren, anders bakt het aan.

Giet het sap van de kikkererwten af. Doe de kikkererwten in de pan erbij en voeg de rest van de ingrediënten toe. Vul het blikje van de kokosmelk met kokend water. Voeg het water ook toe. Zet het vuur laag en laat minstens 30 minuten rustig sudderen.
Ik deed halverwege de suddertijd de deksel van de pan. Dan wordt de curry iets dikker. Controleer of de broccoli en wortel gaar is. Laat het anders nog even op het vuur staan totdat alles gaar is. Breng op smaak door zout en peper toe te voegen.

Wij aten deze curry al twee keer. Een keer met naanbrood en met rijst. Het is allebei erg lekker. Dus aan jou de keus wat het wordt.
Ook nog leuk om te weten dat je deze curry prima van te voren kunt maken.
Eet smakelijk!!

Indiase curry

BewarenBewaren

4 Comments
  • Albert Willem Knop
    oktober 7, 2021

    Is inderdaad lekker. De Kurkuma komt alleen in de ingrediëntenlijst voor. Moet die tegelijk met de kikkererwten bij (bij de rest van de ingrediënten)? In van rijst en naanbrood, kun je ook haver gebruiken. Dus gewoon haverkorrels. Gezond en weinig food-miles

  • Kelly
    februari 1, 2017

    Lijkt me een heerlijk recept! Vraagje, kun je in plaats van mosterzaad ook wat grove mosterd toevoegen?

Leave a Comment