Make your own custom-made popup window!

Pop-up tekst aanpassen bij Select Options
[contact-form-7 id="0" html_class="cf7_custom_style_1"]

Witlof stamppot zongedroogde tomaten

Pienskeuken / Stamppot  / Witlof stamppot zongedroogde tomaten
witlof stamppot met zongedroogde tomaten

Witlof stamppot zongedroogde tomaten

Het wordt echt weer tijd voor een lekkere stamppot. Maar heb jij wel eens een stamppot gemaakt met witlof?? Nou ik wel en deze witlof stamppot zongedroogde tomaten is zeker aan te raden. Hier heeft deze stamppot inmiddels al twee keer op tafel gestaan. Eén keer direct toen ik hem had gemaakt en één keer maakte ik er een ovenschoteltje van. Allebei de keren werd er heerlijk gegeten. Dus een prima reden om dit recept ook met jou te delen.

Witlof stamppot zongedroogde tomaten

Ingrediënten voor 4 personen
1 kilo aardappels
500 gr witlof
10 zongedroogde tomaten
2 el gedroogde bieslook
1 el mosterd
klein scheutje (soja)melk

Zo maak je het
Kook water in de waterkoker. Schil de aardappels en snij in gelijke stukken. Doe in een pan en schenk er het kokende water bij. Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar.
Snij de witlof in dunne reepjes. Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
Check of de aardappels helemaal gaar zijn. Giet af en voeg een klein beetje (soja)melk toe. Maak met behulp van een pureestamper puree van de aardappels. Voeg de bieslook en de mosterd toe en roer goed door. Voeg ook de gesneden witlof toe en roer weer goed door. Als laatste voeg je de stukjes zongedroogde tomaten toe. Spatel die voorzichtig door de puree.
Je kunt er nu voor kiezen om deze stamppot meteen te eten, dan moet je de pan nog even op het vuur zetten om alles goed door en door op te warmen. Of je maakt er een ovenschotel van. Zet hem dan afgedekt in de koelkast en warm ‘s avond de oven voor op 180 graden. Warm de witlof stamppot dan in 40 minuten warm. Eet smakelijk.
En heb je, net als hier, nog iets over. De volgende dag kun je dit ook nog prima opeten hoor. Echt super lekker.

En wat kies jij??? De maken en direct eten variant of de ovenschotel?? Ik ben reuze benieuwd.

witlof stamppot met zongedroogde tomaten

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 Comments
  • Maron Luijten
    november 16, 2017

    Leuk om weer eens een heel nieuw recept voor witlof te lezen. Dit ga ik zeker een keer proberen.

Leave a Comment

Gratis verzending bij bestellingen vanaf € 40,- Sluiten