Search
Close this search box.
Witlof stamppot zongedroogde tomaten

Het wordt echt weer tijd voor een lekkere stamppot. Maar heb jij wel eens een stamppot gemaakt met witlof?? Nou ik wel en deze witlof stamppot zongedroogde tomaten is zeker aan te raden. Hier heeft deze stamppot inmiddels al twee keer op tafel gestaan. Eén keer direct toen ik hem had gemaakt en één keer maakte ik er een ovenschoteltje van. Allebei de keren werd er heerlijk gegeten. Dus een prima reden om dit recept ook met jou te delen.

Witlof stamppot zongedroogde tomaten

Ingrediënten voor 4 personen
1 kilo aardappels
500 gr witlof
10 zongedroogde tomaten
2 el gedroogde bieslook
1 el mosterd
klein scheutje (soja)melk

Zo maak je het
Kook water in de waterkoker. Schil de aardappels en snij in gelijke stukken. Doe in een pan en schenk er het kokende water bij. Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar.
Snij de witlof in dunne reepjes. Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
Check of de aardappels helemaal gaar zijn. Giet af en voeg een klein beetje (soja)melk toe. Maak met behulp van een pureestamper puree van de aardappels. Voeg de bieslook en de mosterd toe en roer goed door. Voeg ook de gesneden witlof toe en roer weer goed door. Als laatste voeg je de stukjes zongedroogde tomaten toe. Spatel die voorzichtig door de puree.
Je kunt er nu voor kiezen om deze stamppot meteen te eten, dan moet je de pan nog even op het vuur zetten om alles goed door en door op te warmen. Of je maakt er een ovenschotel van. Zet hem dan afgedekt in de koelkast en warm ‘s avond de oven voor op 180 graden. Warm de witlof stamppot dan in 40 minuten warm. Eet smakelijk.
En heb je, net als hier, nog iets over. De volgende dag kun je dit ook nog prima opeten hoor. Echt super lekker.

En wat kies jij??? De maken en direct eten variant of de ovenschotel?? Ik ben reuze benieuwd.

witlof stamppot met zongedroogde tomaten

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

6 reacties

  1. Één keer per week eten we met z’n zessen, inclusief mijn vegan dochter. Vandaag staat witlof op het menu, en jouw recept komt als geroepen! Dit moet ook voor mijn carnivoren erg lekker zijn. Dank je! Marlies

    1. Ik ben benieuwd Marlies wat de carnivoren van dit gerecht vinden. Zelf vind ik het door de zongedroogde tomaten een prima gerecht waar geen vlees bij hoeft. Geniet van deze stamppot. Gr. Pien.

  2. Dankjewel voor het recept, heb zelf nog een uitje en ook tijm toegevoegd, en gegeten samen met fallafel, smaakte erg goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Witlof stamppot zongedroogde tomaten
Facebook
WhatsApp
Pinterest