Witlof salade met gedroogde tomaten

Witlof is een groente waar je veel mee kunt variëren. Salade, ovenschotel of gewoon gekookt. Het kan allemaal. Aangezien wij gisteren trek hadden in een salade maakte ik met deze lekkere groenten een frisse salade. Eerder maakte ik al een salade met  met appel en eentje met wilde perzik. Aangezien ik niet de juiste ingrediënten in huis had keek ik wat er in de koelkast stond en maakte een frisse witlof salade met gedroogde tomaten. Ook deze viel goed in de smaak. Je kunt er een stokbroodje bij eten, of een stukje kip of zalm. Deze witlof salade smaakt ook super lekker bij een barbecue. En heb je wat van deze salade over. Weggooien is geen optie. Bewaar hem in een afgesloten bakje in de koelkast om de volgende dag als lunch te eten. Kun je er lekker twee keer van genieten. 

Witlof salade met gedroogde tomaten

Ingrediënten voor 2 personen
2 stronken witlof
6 el olijfolie
2 el witte wijn azijn
1 tl mosterd
1 tl honing
beetje knoflookpoeder
6 gedroogde tomaten
3 kleinen augurken

Zo maak je het
Snij de witlof doormidden. Snij de harde kern eruit (die smaakt bitter) Snij de lof in dunne reepjes. Maak een dressing van de olijfolie, azijn, mosterd, honing en knoflookpoeder. Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Snipper de augurken. Pak er een mooie serveerschaal bij en meng alles goed door elkaar. Hussel het door zodat de dressing goed verdeeld is.
Verwarm eventueel een stokbroodje erbij. Of grill even een stukje zalm of kip. Eet smakelijk!!

Heb jij dit recept gemaakt?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Ik ben benieuwd wat jij van deze frisse witlof salade met gedroogde tomaten vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Witlof salade met gedroogde tomaten
Facebook
WhatsApp
Pinterest