Witlof salade met wilde perzik

Een lekker recept voor witlof salade. Eigenlijk klopt de naam niet helemaal want ik wilde er eigenlijk wilde witlof salade van maken. Waar? Nou, dat zal ik je vertellen. Er zitten in deze salade wilde perziken. Die kun je met huid en haar eten. En och, wat zijn ze nu lekker van smaak. Vaak eet ik er eentje als tussendoortje maar voor deze salade maakte ik een uitzondering. Ik heb ze even in de grillpan gebakken.
Met deze zomerse temperaturen is het altijd prettig om een lekkere salade te eten. Je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan en met deze ingrediënten is iedere hap een feestje. Je proeft bij iedere hap een andere combinatie. Zoete perzik, bittere lof, zoute ham, pittige koriander. Alle combinaties die daarmee mogelijk zijn, echt super lekker.

witlof salade

Ingrediënten voor 4 personen
3 stronken witlof
6 bosuitjes
6 wilde perziken
200 gr Italiaanse ham
½ krop ijsbergsla
200 gr feta
klein bosje koriander (optioneel)
12 el extra vierge
6 el witte wijnazijn
2 el honing
1 el mosterd

Zo maak je het
Zet een grillpan op het vuur om heet te worden. Leg de plakjes ham erin en bak ze lekker knapperig.
Snij de witlof, bosui, koriander en de ijsbergsla klein. Maak in een schaal een dressing met de olie, azijn, honing en mosterd. Meng de gesneden groente door de dressing. Snij of brokkel de feta en meng door de salade.
Snij de perzik in dikke plakken en grill ze voorzichtig aan beide kanten.
Leg de ham en de perzik over de witlof salade en serveer!!

Tip:
– Je kunt bij deze witlof salade nog stokbrood bij eten, maar wij vonden dit gerecht echt wel een maaltijdsalade.

wilde witlof salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Witlof salade met wilde perzik
Facebook
WhatsApp
Pinterest