Zoete aardappel tortilla

Het is het eind van de maand. Dus tijd voor het recept van de foodblogswap. Deze maand mocht ik iets kiezen van Marjolein van Equileven. Op haar site vind je recepten, zonder poespas, simpel, lekker en back to basic. Eigenlijk liggen haar recepten dus wel een beetje in mijn straatje. Eerst maakte ik haar volkorenappelbrood waar ik een hartige draai aangaf. De foto’s waren best geslaagd maar toen ik het at bedacht ik me dat ik dit beter niet kon delen met jullie :-). Missie mislukt. Toen viel mijn oog op haar aardappel tortilla. Marjolein gebruikte dit recept ook voor een foodblogswap vorig jaar.  Die leek mij erg lekker. Gelukkig slaagde die uitwerking. beter. Dus mijn inzending is een zoete aardappel tortilla.
Je kunt deze tortilla al voor een stukje van te voren maken en vlak voordat het de oven ingaat de eieren erdoor roeren. Wij aten het een keer als lunch met een tomaten salade en als avondmaaltje met een frisse salade. Allebei de keren was het erg lekker. Koud is deze tortilla ook lekker joh, met een yoghurtknoflook sausje. Dank je wel Marjolein voor dit simpele maar o zo lekkere recept. Dit komt hier zeker vaker op tafel te staan.

Zoete aardappel tortilla

Ingrediënten voor 2 personen
1 ui
2 zoete aardappels
1 teen knoflook
2 el (soja)yoghurt
1 tl paprikapoeder
snuf chilipeper
2 eieren
zout en peper

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een ovenschaal (ik gebruikte 2 kleine quiche vormpjes) met bakpapier.
Snipper de ui en de knoflook. Bak de ui en knoflook glazig in een koekenpan met een beetje olie.
Schil de zoete aardappels en snij in blokjes of plakjes. Ik snee ze in blokjes omdat ik dat leuker vond staan voor de foto. Schep de ui en knoflook uit de koekenpan en zet even apart. Voeg nog een scheutje olie toe en bak de aardappels met de paprikapoeder en chilipeper in ongeveer 10 minuten net niet gaar. Zet het vuur uit en voeg het uimengsel toe. Roer goed door. Kluts de eieren samen met de yoghurt luchtig en voeg naar smaak wat zout en peper toe. Voeg het aardappelmengsel toe en roer nogmaals goed door. Schep het mengsel in de ovenschaal. Verdeel het gelijkmatig over de vorm. Bak de zoete aardappeltortilla in ongeveer 20 minuten gaar. Je tortilla is goed als al het ei gestold is.
Serveer met een frisse tomaten salade of groene salade.
En wat vind jij van het plan om deze zoete aardappel tortilla bij een barbecue te eten??

zoete aardappeltortilla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Zoete aardappel tortilla
Facebook
WhatsApp
Pinterest