Type what you are searching for:

Witlof met kip en salie mosterd saus

Pienskeuken / Hoofdgerechten  / Witlof met kip en salie mosterd saus
Witlof met kip en salie mosterd saus

Witlof met kip en salie mosterd saus

Een schotel witlof met kip en salie mosterd saus, dat is voor menigeen misschien nieuw. Iedereen kent natuurlijk wel lof met ham en kaas. Een stronkje lof omwikkeld met goede ham met daarover heen een heerlijke kaassaus. Maar je kunt zoveel meer met lof. Deze schotel witlof met kip en salie mosterd saus vond ik laatst op internet en dit las lekker weg. Ik paste hem een beetje aan en het resultaat was geslaagd. Daarom deel ik hem graag met jullie.
Om te maken is het wel even werk. Voordat het in de oven gaat ziet het er lekker uit. Als het uit de oven komt ziet het er aantrekkelijk uit. Maar als je het op je bord schept ziet het er minder smakelijk uit. Maar ondanks dat de foto’s dat laten zien raad ik je aan dit recept toch gewoon eens te proberen. Als je eenmaal een hap hebt genomen kijk je door dat plaatje heen. Dit is gewoon een aanrader. Het is echt écht lekker. Ik ben benieuwd naar jullie mening.  

Witlof met kip en salie mosterd saus

Ingrediënten voor 2 personen
2 stronken lof klein gesneden
1 el olijfolie
3 el witte wijn, bouillon of water
200 gr kipfilet of kippendijen in stukjes
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook
1 Spaanse peper

Ingrediënten voor de saus:
25 gr boter
1 el (spelt)bloem
300 ml melk
150 ml crème fraîche
2 el salie
5 tl mosterd
50 gr geraspte kaas

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 C.
Doe de lof in een schaal met de witte wijn, bouillon of water en zet afgedekt 5 min op vol vermogen in de magnetron. Snij de kip in stukjes. Doe er peper en zout op en zet een koekenpan met een beetje olijfolie op het vuur. Voeg de kip toe en bak 4-5 minuten of tot de kip goudbruin kleurt. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak dit nog een minuut mee.
Doe de lof over in een ovenschaal  en voeg het kipmengsel toe.
Smelt de boter voor de saus in de koekenpan (die hoef je niet eerst te wassen) en roer dan de bloem erdoor. Giet geleidelijk de melk erin terwijl je continue roert tot het mengsel iets dikker wordt. Haal van het vuur en roer de crème fraîche, salie en de mosterd erdoor.
Proef en voeg eventueel nog wat extra mosterd toe of peper en zout totdat de saus naar jouw eigen smaak is. Giet de saus over de witlof en kip en dek het geheel af met geraspte kaas.
Zet ongeveer 30 minuten in de oven tot de saus bubbelt en de kaas goudbruin is geworden.

Tip:
– Dit gerecht kun je ook prima van te voren maken en tot gebruik in de koelkast zetten. Verwarm hem ongeveer 45 minuten totdat de saus gaat bubbelen en de kaas mooi bruin is.

Heb jij dit recept gemaakt?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken.

Eet smakelijk!

2 Comments
  • Marijke
    augustus 29, 2016

    Hallo Pauline,

    Wat voor soort mosterd gebruik je? En kan het recept ook zonder rode peper?

Leave a Comment