Make your own custom-made popup window!

Pop-up tekst aanpassen bij Select Options
[contact-form-7 id="0" html_class="cf7_custom_style_1"]

Kippeling uit de oven

Pienskeuken / Hartig  / Kippeling uit de oven
kippeling zelf maken

Kippeling uit de oven

ravigotesaus. Daar geef ik je ook een lekker recept van. Je kunt de kippeling ook van te voren kruiden tot gebruik in de koelkast zetten. Vlak voordat je het in de oven zet, strooi je er nog paneermeel over en hussel je het even goed door. Schud het overtollige paneermeel af en leg de kippeling op bakpapier en schuif het de oven in.

Kippeling

Ingrediënten voor 4 personen
1 kilo kippendijen (kipfilet kan ook maar dijen zijn malser)
paprika kruiden
shoarma kruiden
4 el paneermeel
olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat of braadslee met bakpapier of bakmat.
Snij de kippendijen in (hapklare) stukjes.
Strooi de kruiden over de kip. Hussel goed door. Schenk er olijfolie over en meng weer goed door. Zorg dat de kip bedekt is met een dun laagje olie.
Strooi de paneermeel over de gekruide kip en hussel weer goed door. Zorg dat alle kipstukjes een laagje paneer hebben.
Verdeel de kip op een bakplaat of braadslee. Zorg dat ze niet op elkaar liggen.
Bak de kip in de oven in ongeveer 20 minuten gaar en krokant.
Van één van mijn volgers kreeg ik de tip dat je ze ook prima in de airfryer kunt bakken. De baktijd is afhankelijk van hoe groot de stukjes zijn. Ongeveer 10 tot 15 minuten totdat ze mooi bruin zijn.

Eet smakelijk!

No Comments
Leave a Comment

Gratis verzending bij bestellingen vanaf € 45,- Sluiten