Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Wentelteefjes met aardbeien

Als ik vroeger  uit school kwam stond mijn moeder af en toe wentelteefjes te bakken. Van brood wat al even lag maakte ze dan heerlijke ‘gebakken boterhammen’, zoals ik ze noemde.  Ik vond at altijd een feestje, ik vond ze zoooo lekker. Aangezien ik nog wat brood had liggen moest ik ineens weer denken aan die tijd. Ik denk dat je alle ingrediënten wel in huis hebt. Je hebt namelijk behalve het brood een ei, beetje melk en als je dat lekker vindt wat koekkruiden nodig. Een werkje van niets en ze zijn zo lekker. Dus heb jij nog een paar boterhammen liggen die niet meer zo heel vers zijn, maak ze dan ook eens. Ik maakte wentelteefjes met aardbeien. Echt een heerlijke combinatie. En voor de finishing touch een klein beetje honing. Oef dat was een lekkere lunch zeg, een ware traktatie. 

Wentelteefjes met aardbeien

Ingrediënten voor 3 personen
9 (oude) boterhammen
1 ei
75 ml melk
1 tl koekkruiden
beetje boter om in te bakken

Zo maak je het
Zet 2 borden klaar. Eén voor de ongebakken wentelteefjes en één voor de gebakken. Pak een schaaltje of bakje dat zo groot is dat de boterham erin past. Kluts het ei los met de melk en koekkruiden in dat schaaltje. Dompel een boterham in het bakje. Draai met een vork om zodat je boterham overal een laagje van het geklutste ei/melk mengsel heeft. Leg apart op een bord. Doe dat ook met de rest van de boterhammen.

Laat een koekenpan goed warm worden. Doe een klein beetje (vloeibare) boter in de pan en laat warm worden. Leg nu steeds een paar boterhammen in de pan. Kijk even hoeveel erin passen. Bak ze ongeveer 2 tot 3 minuten per kant. Kijk of het niet te hard gaat. Als de onderkant lekker krokant is draai je de boterham om en bak je de andere kant. Als ook de andere kant een mooi korstje heeft leg je ze op het tweede bord. Dek af met een stuk aluminiumfolie om ze warm te houden. Bak nu de rest van de boterhammen.

Als je persé de aardbeien wilt wassen, doe dit dan als het kroontje er nog op zit. Anders zuigen ze zich helemaal vol met water en dat is zonde. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij door midden. Zet het bord met wentelteefjes op tafel, de aardbeien en honing en aanvallen maar.
Je kunt ook aardbeienjam erop doen. Noem het gewoon maar een gebakje op je bord. Zo lekker.
Dat is nog eens een lekkere manier om van je oude brood af te komen :-).

Maak jij een foto als je wentelteefjes met aardbeien hebt gemaakt?  Post hem op Facebook met #Pienskeuken. Ik zet hem dan ook bij dit recept!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Wentelteefjes met aardbeien
Facebook
WhatsApp
Pinterest