Make your own custom-made popup window!

Pop-up tekst aanpassen bij Select Options
[contact-form-7 id="0" html_class="cf7_custom_style_1"]

Zongedroogde tomaten zelf maken

Pienskeuken / Basisrecepten  / Zongedroogde tomaten zelf maken

Zongedroogde tomaten zelf maken

gedroogde tomaten, maar die waren nog steeds een beetje sappig. Deze werden echt lekker gerimpeld en droog. Precies zoals ik ze wilde hebben. Hoe jij ze kunt maken, lees je hieronder.

Zongedroogde tomaten

Ingrediënten
1 kilo rijpe tomaten
zout
gedroogde kruiden
1 teen knoflook
goede olijfolie
1 schoon glazen potje

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 100 graden. Snij de tomaten in vieren. Leg de tomaat met de gesneden kant naar onder in een schaaltje en druk voorzichtig wat vocht eruit. Bewaar het sap voor bijvoorbeeld een lekkere jus, pastasaus of drink het gewoon op met een beetje zout en peper erdoor.
Vet het rooster van de oven in met een beetje olijfolie. Leg hier de tomaten op. Doe het rooster in de oven en schuif een bakplaat bekleed met aluminiumfolie eronder. Het gaat namelijk een beetje druipen en dan hou je de oven schoon.
Laat nu de oven zeker 6 uur aanstaan. Ik heb tussendoor de oven een uurtje op 160 graden gezet omdat ik eten warm moest houden. Daarna zette ik hem weer terug naar 100 graden. Na 6 uur was ik tevreden over het resultaat.

Pel de knoflook. Snipper de knoflook en doe in het schone potje. Schep de tomaten erin en schenk er goede olijfolie op. Zoveel dat de tomaten onder de olie staan. Draai het dekseltje stevig dicht en bewaar deze heerlijke “zongedroogde” tomaten in de koelkast. Wanneer je steeds een schone vork gebruikt om ze uit het potje te halen, blijven ze zeker 1 maand goed.

Ook leuk om cadeau te geven.

BewarenBewaren

No Comments
Leave a Comment

Gratis verzending bij bestellingen vanaf € 45,- Sluiten