Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Wentelteefjes de luxe

Vroeger aten wij thuis vaak wentelteefjes. Een prima restverweking voor oud brood. Zoals mijn moeder ze vroeger maakte, maak ik ze ook nog regelmatig. Aangezien er een heel zielige bruine banaan lag waar niemand meer interesse in had, bedacht ik om vandaag wentelteefjes de luxe te gaan bakken. De banaan gebruikte ik in plaats van de melk. Zo gezegd, zo gedaan. Banaan prakken. Eieren breken. Beslag maken en de boterhammen erin dompelen. Simpeler kan ik het niet maken.
Het rook heerlijk toen ik ze stond te bakken. Eerst moest er natuurlijk een foto gemaakt worden, maar daarna konden we gaan genieten. En oeffff, deze zijn echt super de puper lekker. Deze wentelteefjes de luxe zijn heerlijk als ontbijt of voor de lunch. Op de bovenste van de stapel had ik wat dadelstroop geschonken. De andere at ik met rijststroop (honing). Ook dat was een heerlijke combinatie. Ik zeg dus voor vandaag: Bakken maarrrrrr;-). Met deze hoeveelheid heb je genoeg om zeker vier boterhammen te maken. Ik had helaas maar 3 boterhammen en bakte van het restant van het beslag een gewoon soort pannenkoek. Dat was ook erg lekker. Een soort van pannenkoek de luxe dus :-). 

Wentelteefjes de luxe

Ingrediënten voor 3 à 4 wentelteefjes
2 eieren
1 banaan
3 of 4 boterhammen
beetje olie om in te bakken

Zo maak je het
Prak de banaan met een vork helemaal tot moes. Meng de eieren erdoor en klop luchtig met een vork. Leg een boterham in het bananenmengsel. Dompel de boterham onder en/of draai om zodat aan alle kanten het bananenmengsel komt te zitten. Leg even apart op een bord. Doe hetzelfde met de andere boterhammen.
Zet een koekenpan op het vuur en laat warm worden. Schenk een beetje olie in de pan en leg 2 boterhammen in de koekenpan. Als de ene kant bruin is draai je de boterhammen om en bakt ook de andere kant bruin.
Bak zo de andere boterhammen ook.
Serveer direct en schenk er honing of dadelstroop over.
Eet smakelijk!

wentelteefjes de luxe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Wentelteefjes de luxe
Facebook
WhatsApp
Pinterest