Search
Close this search box.
Camemburger

Misschien heb ik al wel eens verteld dat ik mijn kaas altijd op de markt koop bij Holland Kaascentrum. Heerlijke kaas en altijd goed advies. Zij deelden op hun Facebook een recept met camembert in een krokant jasje. Ik maakte hier een variant op. Het was een heerlijke burger maar wel erg machtig. Ik had aan een kwart stuk genoeg.

Rol de camembert even door een eimengsel en daarna door fijn gemalen gemengde noten. Daarna bakte ik de camemburger in de oven krokant. De kaas smelt heerlijk. Ik serveerde de burger op een bedje rucola. Druppelde er nog een beetje honing. Echt smullen!

 

Camemburger

Dit heb je nodig voor 2 tot 3 personen
1 camembert
100 gr gemengde noten
1 ei

 

camemburger

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de camembert overlangs door midden.
Doe de noten in de keukenmachine en laat de machine even draaien. Het hoeft niet helemaal kruimelig te zijn, het is juist lekker als er nog een beetje stukjes blijven. Leg de verkruimelde noten op een diep bord.
Kluts een eitje luchtig en dompel de helften camembert hierin zodat het rondom met ei zit. Het ei gebruik zodat de nootjes goed blijven plakken. Wikkel nu de camembert door de nootjes en leg in een ingevette ovenschaal. Zorg dat de doorgesneden kant van de camembert boven ligt. Zo blijft de kaas lekker in het “schilletje” van de camembert zitten. Anders smelt het helemaal en zit je hele ovenschaal onder.
Doe hetzelfde met de andere helft van de camembert en leg ook in de ovenschaal.

Schuif de schaal de oven in en bak de camemburger in 20 minuten krokant. Serveer samen met een lekkere salade. Ik schonk er op tafel nog een klein beetje honing over. Echt verrukkelijk. Wij aten er ook een gevulde paprika bij en hadden er een heerlijke maaltijd aan.

Wel goed blazen hoor anders verbrandt je je mond. De kaas is heet dus kleine hapjes nemen. Lekker genieten maar!

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

โœจ

Deel dit recept

Camemburger
Facebook
WhatsApp
Pinterest