Search
Close this search box.
Noten repen – sportrepen

Sportrepen worden bij ons in huis, met al die sportende mensen, veel gegeten. Ik maak vaak energy bars  of flapjacks, maar nu had ik zin om repen te maken waar lekker veel noten door gingen. Daarom heb ik er een “originele” naam voor bedacht: Noten repen.
Dus weegschaal uit de kast, goede ingrediënten bij elkaar zoeken en aan de slag. Het hoofdbestanddeel moest noten zijn. Daarom strooide ik een grote hoeveelheid noten in de beslagkom. Daarbij voegde ik andere ingrediënten net zolang totdat er een goed mengsel ontstond. Het mengsel stortte ik in een brownievorm van 19×21 cm, drukte het aan en schoof de vorm de oven in. Na ongeveer 15 minuten kwamen deze beauty’s uit de oven. Een rijk gevulde noten reep die een heerlijke bite heeft. Een uitstekende reep voor na het sporten.

 

Noten repen

Dit heb je nodig voor ongeveer 15 stuks
180 gr gemengde noten
50 gr havervlokken
50 gr rozijnen
40 gr dadelstroop of appelstroop
30 gr rijststroop
15 gr gepofte rijst
15 gr kokosrasp

 

noten repen

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Bekleed een brownievorm of ovenschaal (ongeveer van 19×21 cm) met bakpapier.
Doe de noten in een theedoek en sla met een koekenpan of deegroller de noten iets kleiner. Zorg dat het niet te klein wordt. De bite die deze reep heeft door de grote stukken noot is zo ontzettend lekker.
Doe de noten met de rest van de ingrediënten in een beslagkom en roer met een spatel alles goed door. Doe het mengsel in de met bakpapier beklede vorm. Verdeel het gelijkmatig over de vorm. Maak het glad met de bolle kant van een lepel. Druk goed aan. Maak eventueel je lepel nat in een bakje met heet water. Zo blijft het mengsel niet aan je lepel plakken.
Schuif de oven in en bak deze noten repen in ongeveer 15 minuten goudbruin en krokant.

Je moet ze volledig laten afkoelen voordat je het gehaal aan het bakpapier uit de vorm tilt. Haal het bakpapier er voorzichtig af en snij in stukken. Ik haalde er 15 kleine repen uit.
Ga lekker sporten en weet dat er na het sporten iets lekkers op je staat te wachten ;-).
Bewaar deze heerlijke noten repen in een luchtdichte weckpot of ander afgesloten bakje.

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Noten repen – sportrepen
Facebook
WhatsApp
Pinterest