Bieten koolrabi salade

Sorry, het is een tijd geleden dat ik een recept met jullie deelden. Helaas door drukte en weinig inspiratie heb ik de laatste tijd geen zin en tijd gehad om een nieuw blog te plaatsen. Maar gisteren kreeg ik van één van de kinderen een tas met allemaal lekkere groente. Er zat o.a. een kleine rode biet in en een koolrabi.

Ook een grote hoeveelheid verse rucola. Daar hebben wij eerst rucola pesto van gemaakt. Helaas heb ik dat recept niet uitgeschreven. Maar van deze bieten koolrabi salade was ik zo slim om wel alle ingrediënten op te schrijven. Ik maakte deze salade voor mijn lunch en tjonge tjonge wat heb ik daarvan zitten genieten. De groenten is geteeld bij HerenBoeren in Heemstede. Helemaal biologisch en puur natuur. Je proeft aan alles wat van dat land komt dat het puur is. Maar zeker weten dat als je deze bieten koolrabi salade maakt met groenten uit de supermarkt dat jij ook zult smullen van deze bieten koolrabi salade.

Bieten koolrabi salade

Dit heb je nodig voor 2 personen
1 kleine rode biet (rauw of gekookt)
½  koolrabi
handje cherry tomaten
handje druiven
1  little gem
50 gr grana padano kaas
1 el (rucola) pesto
4 el honing mosterd dressing (4 el olie, 2 el azijn, 1 tl mosterd en 1 tl honing)

handje gehakte nootjes (die staan niet op de foto)

Zo maak je het
Een rauwe biet moet je eerst nog 40 minuten koken. Laat goed afkoelen. Schil de biet en snij in blokjes. Schil de koolrabi en snij ook in blokjes. Snij de cherry tomaten en druiven door en snij de little gem in reepjes. De grana padano kaas kun je in blokjes snijden of raspen.
Doe nu alle gesneden groenten in een schaal, strooi de blokjes kaas erover. Schenk de honing mosterd dressing over de salade en meng de pesto erdoor. Schep de salade goed door en ga er lekker van zitten smullen. Ik appte in de familie app dat deze salade een echte smaakexplosie was. En dat was hij zeker. Ik strooide er na het mengen nog een handje gehakte nootjes door, maar helaas heb ik daar geen foto van gemaakt. De bieten koolrabi salade zag er zo lekker uit dat ik direct begon te eten.

Er ligt nog een halve koolrabi in mijn koelkast. Alleen nog een bietje erbij kopen en ik kan weer smullen. En ik denk dat het niet bij deze 2 keren blijft. Dit is een voedzame en heerlijke salade om vaker te maken.

 

bieten koolrabi salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Bieten koolrabi salade
Facebook
WhatsApp
Pinterest