Vegan appeltaartje met noten

Gisteren was het nationale appel plukdag. Ik heb het geluk dat mijn zus een appelboom in haar tuin heeft staan zodat ik regelmatig heerlijke appels krijg. Een volgend gelukje is dat in mijn straat een aantal hazelaars staan die nu volop hazelnoten laten vallen. Zodoende had ik heerlijke verse appels en zelf geraapte hazelnoten waar ik een bijzonder lekker vegan appeltaartje met noten van maakte. Eerder maakte ik al een appelkruimeltaart. Dit is voor de liefhebbers een veganistische variant hierop.

 

Vegan appeltaartje met noten

Dit heb je nodig
Bodem:
100 gr havermout
100 gr spelt volkorenmeel
1 el gebroken lijnzaad
100 gr rijststroop
75 gr gesmolten kokosolie
Toplaag:
3 appels
175 gr gekraakte hazelnoten
25 gr rijststroop
1 tl kaneel

 

vegan appeltaartje met noten

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een brownie vorm met bakpapier.
Omdat ik dit taartje veganistisch wilde maken mocht er natuurlijk geen ei in. Ik verving het ei door 1 el gebroken lijnzaad te mengen met 3 el warm water. Roer door en laat 5 minuten staan. Het lijnzaad mengsel lijkt dan wel op de substantie van een geklutst ei. Roer de ingrediënten van de bodem door elkaar. Ik mengde het gewoon met een spatel wat prima ging. Scheelt weer een hele keukenmachine schoonmaken. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem van de met bakpapier beklede brownie vorm. Het handigst gaat dit door de bolle kant van een lepel nat te maken en het deeg zo overal even dik te maken en aan te drukken. Zorg dat het deeg ook goed in de hoekjes van de brownie vorm zit.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appel in blokjes. Doe in een grote kom. Hak de hazelnoten klein en voeg bij de appelstukjes. Voeg ook de rijststroop en eventueel de kaneel toe en roer alles goed door. Verdeel het appelmengsel gelijkmatig over de bodem.

Schuif de vorm de oven in en bak hem in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.

Laat afkoelen (als je dit kunt 🙂 voordat je hem aansnijdt. Als je over hebt (wat ik niet denk) bewaar hem dan in de koelkast voor de volgende dag. Geniet ervan.

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Vegan appeltaartje met noten
Facebook
WhatsApp
Pinterest