Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Pasta met courgette vegetarisch

Aangezien ik een aantal courgette kreeg van een vriendin die een moestuin heeft bedacht ik dat deze groene jongens goed zouden kunnen smaken door een pastagerecht. Deze pasta met courgette werd een heerlijk en ook nog eens super snelle maaltijd. Prima om op een doordeweekse dag te maken dus. De meeste dingen zul je al wel in huis hebben dus wat let je om het nu te maken.

 

Pasta met courgette

Dit heb je nodig voor 4 personen
300 gr pasta
500 gr courgette
1 ui
2 tenen knoflook
2 tomaten
8 zongedroogde tomaten
1 tl oregano
parmezaanse kaas voor de garnering

 

pasta met courgette

 

Zo maak je het
Kook de pasta zoals op de verpakking staat.
Snij de courgette twee keer overlangs door en snij hem in schijfjes. Snipper de ui en de knoflook.
Laat wat olie warm worden in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook even aan. Voeg de oregano toe en de stukjes courgette en fruit dat zachtjes ongeveer een minuut of 5 tot 7 aan. De courgette mag nog wel een beetje bite hebben. Kijk uit dat dit groente prutje niet aanbakt. Zet anders het vuur iets lager of voeg een klein scheutje water toe.
Snij de tomaat in stukken. Snij de zongedroogde tomaten in kleine reepjes.

Wanneer de pasta gaar is giet je deze af in een vergiet. Doe terug in de pan en voeg het groente prutje toe. Voeg de tomaten en de zongedroogde tomaten toe. Roer alles goed door elkaar en serveer direct. Strooi er op je bord nog een beetje parmezaanse kaas over en ga lekker genieten.

Pienskeuken heeft nog veel meer recepten voor een heerlijke pastamaaltijd . Neem er gerust een kijkje of je nog iets lekkers vindt.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Pasta met courgette vegetarisch
Facebook
WhatsApp
Pinterest