Snijbonen stamppot 5 or less

Ondanks dat er nu af en toe nog mooie dagen zijn, wordt het toch weer tijd om lekkere stamppotten te eten. Aangezien ik een hele tas met snijbonen kreeg van iemand met een moestuin bedacht ik dat je die natuurlijk ook gewoon door een stamppot kunt doen. Zo gezegd, zo gedaan. Een heerlijke snijbonen stamppot met maar 5 ingrediënten. En nog eens vegetarisch ook :-). Geniet ervan als je hem gaat maken. Leuk als je laat weten hoe jij deze stamppot vindt. Ik ben reuze benieuwd. Wil je vaker een stamppot maken?? Er staan genoeg stamppotten op Pienskeuken.

 

Snijbonen stamppot

Dit heb je nodig voor 4 personen
200 gr aardappels
2 zoete aardappels
500 gr snijbonen
100 gr zongedroogde tomaten
100 gr feta

 

snijbonen stamppot

 

Zo maak je het
Schil de aardappels en snij in stukken. Maak de snijbonen schoon en snij in schuine reepjes van ongeveer 4 cm breed. Kook water in de waterkoker. Doe de aardappels en de snijbonen in een grote pan en schenk het water erbij. Kook in ongeveer 20 minuten gaar. Giet af en stamp met een puree stamper tot een stamppot. Simpeler kan ik het niet maken. Nu ga je deze stamppot nog lekker pimpen met zongedroogde tomaten en feta wat een toffe combinatie erbij is.
Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en spatel deze door de stamppot.

Snij de feta in stukjes. Als je de stamppot meteen gaat eten schep je ook de feta erdoor en ga je lekker smullen. Ik maakte deze schotel ‘s ochtends om hem ‘s avonds in de oven weer warm te maken. Ik schepte daarom de stamppot in een ingevette ovenschaal en strooide de feta erover.
Zet de ovenschaal dan ongeveer 40 minuten in de oven die je op 180 graden hebt voorverwarmd.

Eet smakelijk.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 reacties

  1. Erg lekker de snijbonen stamppot en nog makkelijk te maken ook! Ik heb er nog wat gebakken spekjes aan toegevoegd voor het hartige.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Snijbonen stamppot 5 or less
Facebook
WhatsApp
Pinterest