Type what you are searching for:

Vega Griekse ovenschotel

Pienskeuken / Hoofdgerechten  / Vega Griekse ovenschotel
Vega griekse ovenschotel

Vega Griekse ovenschotel

Voor de foodblogswap van oktober was ik gekoppeld aan Sowyen. Zij heeft in gewoond China, maar woont inmiddels weer in Nederland, heeft een koksopleiding gedaan en plaatst heerlijke recepten op haar blog.  Ik keek mijn ogen uit. Mijn oog viel op een recept voor Griekse kip uit de oven. Daar gaf ik, als vegetariër, een eigen draai aan door Peasmaker stukjes te gebruiken. Zoals jullie misschien al wel weten heb ik de Peasmaker stukjes ontdekt. Die wilde ik erdoor doen om te kijken of het met dit product een lekker recept werd. En laat mijn vega Griekse ovenschotel  uit de oven recept nou super lekker zijn geworden. Je kunt hem natuurlijk ook gewoon van echte kip maken. Dan vervang je gewoon de Peasmaker door 100 gr kippendijen en volgt verder het recept. 

Vega Griekse ovenschotel

Ingrediënten voor 3 personenVega Griekse ovenschotel
50 gr Peasmaker
½ groente bouillonblokje
30 ml olijfolie
2 tl gedroogde oregano
1 1/2 el gerookte paprikapoeder
1 flinke teen knoflook
peper en zout
2 el balsamico azijn
200 gr aardappels
Handje cherry tomaten
½ rode ui

100 gr feta, in blokjes

Zo maak je het
Doe kokend water in een schaaltje met het halve bouillonblokje. Zorg dat de bouillon is opgelost voordat je Peasmaker stukjes in het schaaltje doet. Laat de stukjes 5 minuten weken.
Schil de aardappels in snij in vieren en ieder stukje dan weer in 2 of 3 stukken. Spoel de aardappels af en doe in een kom. Snij de rode uit in ringen, snipper de knoflook en halveer de cherry tomaten.
Giet de Peasmaker stukjes af en doe ook in de kom samen met de andere ingrediënten behalve de feta. Die voeg je op een later moment pas toe.
Meng alles goed door en laat 30 minuten marineren. Zo kunnen de smaken goed intrekken.

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Vet een grote ovenschaal in of doe bakpapier op een bakplaat.

Schep alles uit de kom op de bakplaat of ovenschaal en zorg dat het zoveel mogelijk los ligt en niet op elkaar.
Schuif de oven in en hussel na 25 minuten alles goed door.
Bak daarna nog ca. 25 minuten (check tussendoor even of de aardappels al gaar zijn).

Als de aardappels gaar zijn haal je het uit de oven en verdeel je de feta over de schotel. Serveer direct.

Serveer bij deze vega Griekse ovenschotel eventueel een lekkere tomaten salade bij en ga lekker genieten.

Vega griekse ovenschotel

No Comments
Leave a Comment