Vega pasta carbonara champignons peas maker

Voor de foodblogswap van juli mocht ik iets kiezen van Liz die een mooi blog heeft genaamd Kvankoken.  Liz woont al een tijdje in Portugal en vindt het moeilijk om recepten 1-op-1 gelijk te maken. Liz heeft hetzelfde als ik. Zij vervangt en verandert altijd wel iets aan een recept wat ze wilt maken. Ik vond een heerlijke pasta carbonara waar Liz champignons in verwerkte. De combi spek en champignons vind ik super lekker maar aangezien ik geen dierlijk spek meer eet verving ik het vlees door Peas maker stukjes. Die kruidde ik lekker pittig en zoutig en met de gebakken champignons werd deze vega pasta carbonara champignons peas maker geboren die hier zeker weten vaker op tafel gaat komen. Ik deel dit recept daarom heel graag. Dank je wel Liz voor de leuke twist van de paddestoelen.

Vega pasta carbonara champignons peas maker

Ingredienten voor 3 personenvega pasta carbonara champignons peasmaker
50 gr peas maker stukjes
4 el zoute sojasaus
2 tl gerookte paprika poeder
1 teen knoflook
250 gr champignons
1 ei
50 gr geraspte parmezaanse kaas
extra parmezaanse kaas voor de garnering
pasta voor 3 personen

Zo maak je het
Laat de peas maker stukjes 5 minuten wellen in heet water. Giet af. Doe de uitgelekte peas maker stukjes in een schaaltje en voeg de sojasaus en gerookte paprika poeder toe. Pers de teen knoflook en voeg ook toe. Roer even goed door en laat de stukjes zeker 10 minuten marineren.

Snij de champignons in plakjes en bak deze met wat olie in een koekenpan met dikke bodem. De champignons zijn goed als ze geslonken zijn. Doe ze even apart in een schaaltje en gebruik de koekenpan voor het bakken van de peas maker stukjes.

Zet ondertussen dat peas maker stukjes bakken een pan gekookt water op het vuur en kook de pasta zoals op de verpakking staat (ik gebruikte volkoren spaghetti.).

Breek het eitje in een schaaltje en doe er de geraspte parmezaanse kaas bij. Roer goed door. En zet apart, dit heb je zo nodig.

Blijf regelmatig met een spatel de peas maker stukjes rond draaien in de pan. Bak de stukjes ongeveer 10 tot 15 minuten. Dan is als het goed is ook de pasta gaar. Doe de champignons in de koekenpan erbij en schep met een tang de pasta uit het water en doe direct in de koekenpan erbij. Zo komt er ook iets van het kookvocht van de pasta mee en wordt de vega pasta carbonara champignons peas maker nog lekkerder.

En nu komt het belangrijkste. Als dit alles goed gemengd is, komt het geheim van een goede pasta carbonara. ZET HET VUUR UIT.

Meng nu het ei-kaasmengsel door de pasta en roer goed door. Serveer direct. Strooi er eventueel nog wat parmezaanse kaas over als je deze heerlijke vega pasta carbonara champignons peas maker op je bord hebt geschept. En dan volle bak genieten. Oef, wat was dit lekkerrrrrr.vega pasta carbonara champignons peasmaker

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

✨

Deel dit recept

Vega pasta carbonara champignons peas maker
Facebook
WhatsApp
Pinterest