Twix met een twist

Twix is een reep met een koeklaag, karamellaag en een laag met chocolade. Dit noemen we in de volksmond een Twix. Je koopt ze met z’n tweetjes in een gouden verpakking met rode letters. Ik wilde kijken of ik een Twix met een gezonde twist kon maken. En ik kan je zeggen dat dat aardig is gelukt. Ik liet mijn eerste probeersel proeven aan mijn zoon die een vriend op bezoek had. Zij keken mij verbaasd aan en vroegen of dit werkelijk zo gezond was. Ik vertelde dat het in ieder geval gezonder is dan de Twix uit de winkel. Ze namen een hap en waren met stomheid geslagen. Dit was werkelijk onwijs lekker.

Dat er ‘s avonds, nadat ik thuis kwam van mijn werk, nog over was dat verbaasde mij weer. Ik had gedacht dat ik te laat zou zijn om nog foto’s ervan te maken. Nette zoon dus in huis, hij houdt rekening met de nieuwe hobby van hun moeder dat ze van alles wat ze maakt een foto reportage maakt 😉 Nu dat ik foto’s heb gemaakt weet ik zeker dat deze Twix snel op zal zijn.

 

Twix met een twist

Dit heb je nodig
voor de koeklaag
100 gr havermout
30 gr honing

60 gr gesmolten kokosolie extra vierge
1 tl baking soda
snufje zout

voor de karamellaag
200 gr Medjoul dadels
10 gr kokosolie

voor de chocoladelaag
6 el kokosolie
1½ el cacao
1½ el honing

Eventueel voor de garnering
1 verkruimelde rijstwafels of klein gesneden nootjes/pinda’s

 

twixx met een twist

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden. Neem een kleine ovenschaal (ongeveer 12×20). Bekleed deze met bakpapier. Meng de ingrediënten voor de koek goed door elkaar in een kom. Doe dit mengsel in de bakvorm en druk het goed aan. Bak het 12 tot 15 minuten in de oven en laat het vervolgens volledig afkoelen (zet het eventueel in de vriezer om het snel af te laten koelen).
Pureer de dadels en de kokosolie voor de karamellaag en smeer dit over de afgekoelde koeklaag.
Smelt de kokosolie en meng de cacao en honing erdoor. Proef of het een lekkere smaak heeft en schenk dit over de karamellaag.
Je kunt er ook wat verkruimelde noten of rijstwafels over en laat het dan een half uurtje hard worden in de koelkast voordat je het voorzichtig in blokjes snij met een scherp mes. Geniet ervan!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

✨

Deel dit recept

Twix met een twist
Facebook
WhatsApp
Pinterest