Appelmoes havermout muffin

Heel Holland bakt misschien wel deze heerlijke appelmoes havermout muffin. Nu dat er zoveel appels aan de bomen hangen is er een grote vraag naar recepten waar appels door gaan. Gister kreeg ik een vraag van een trouwe volger of ik iets lekkers wist met appelmoes. Leuke uitdaging! Het is jaren geleden dat ik voor het laatst appelmoes heb gemaakt. Eigenlijk is het heel simpel om zelf appelmoes te maken. Appels, beetje water, honing en kaneel en dat zachtjes 15 minuten koken en toe moes malen. Zo gezegd, zo gedaan!


Ik maak wel vaker muffins met appel erdoor. Bij deze gezonde muffins  gaat geraspte appel door. Ik probeerde nu muffins te maken met appelmoes en kwam op deze lekkere appelmoes havermout muffin. Nadat ik een hap had genomen wist ik het zeker. Ik ga dus weer vaker appelmoes maken. Deze muffins zijn lekker smeuïg aan de binnenkant. Je kunt er voor wat extra bite natuurlijk ook nog noten of pitten door doen.

Appelmoes havermout muffin

Ingrediënten voor 8 stuks
1 rijpe banaan
appelmoes van 1 appel (zo’n 6 el )
75 gr havermout
1 el honing
75 ml (soja)melk
1 tl bakpoeder of ½ tl baking soda
2 handjes krenten
1 tl koekkruiden of kaneel

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pureer de banaan, roer alle ingrediënten erdoor en maak er een mooi beslag van. Dit beslag doe je in een ingevette muffinvorm of je zet er papieren muffinvormpjes in. Bak de appelmoes havermout muffins 30 minuten in de oven. Prik met een cocktailprikker in de muffins om te kijken of ze gaar zijn.
Deze muffins kun je prima als ontbijt eten, is nog super gezond ook.

Ze zijn 3 dagen houdbaar in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Natuurlijk kun je deze heerlijke appelmoes havermout muffin prima invriezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Appelmoes havermout muffin
Facebook
WhatsApp
Pinterest