Search
Close this search box.
Tosti geitenkaas met zongedroogde tomaten en pesto – Brownies&downieS

Wij wonen vlakbij Haarlem. Een prachtige stad met mooie winkels en leuke restaurantjes. Als we er heen gaan lopen we lekker te slenteren door de oude straatjes en stuiten dan regelmatig op leuke winkeltjes of terrasjes. Laatst liepen we de Schagchelstraat in. Het was rond lunchtijd dus waren we eigenlijk op zoek naar een restaurantje. Laten we nu langs Brownies&downieS lopen. Een restaurant waar zoals op de site staat vermeld de gerechten en taarten vers worden bereid door hun koks en medewerkers met een verstandelijke beperking. Op de menukaart stonden twee tosti’s die ik met elkaar heb gecombineerd. Ik bestelde een tosti geitenkaas met zongedroogde tomaten en pesto. En die was me een partij lekker! Misschien dat deze tosti binnenkort ook wel op hun menukaart staat ;-). 

Brownies&downieS vind je door heel het land. Een sociale onderneming waar ik helemaal blij van wordt. Een adres wat ik zeker de volgende keer graag binnenloop om iets te eten en/of te drinken.

De tosti die ik daar gegeten heb heb ik thuis ook gemaakt. Een simpel recept maar zo lekker dat ik hem daarom graag deel met jullie. Ik gebruikte er een heel donker brood voor en dat smaakte echt onwijs lekker.

tosti geitenkaas, zongedroogde tomaten en pesto

Tosti geitenkaas met zongedroogde tomaten en pesto

Ingrediënten voor 1 tosti
2 (grofvolkeren) boterhammen
2 zongedroogde tomaten
1 el pesto
rolletje geitenkaas of smeer geitenkaas

Zo maak je het
Verwarm het tosti apparaat. Smeer op 1 boterham een dikke laag pesto. Snij 3 tot 4 plakjes van het rolletje geitenkaas en leg die op de boterham met pesto. Of smeer op de andere boterham een dikke laag geitenkaas. Snij de zongedroogde tomaten in dunne plakjes en leg die op één van de boterhammen. Leg de andere boterham er bovenop en doe in het tosti apparaat. Druk goed aan en bak in ongeveer 4 minuten tosti lekker knapperig en krokant.

Als laatste wil ik je nog een tip geven. Kom je ooit in de buurt van een Brownies&downieS?? Loop er dan zeker naar binnen en geniet van de sfeer, gezelligheid en het lekkere eten en drinken :-).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Tosti geitenkaas met zongedroogde tomaten en pesto – Brownies&downieS
Facebook
WhatsApp
Pinterest