Search
Close this search box.
Wentelteefjes van Paasbrood – Instock Cooking

Hebben jullie dat nu ook. Ligt er nog een restje van het Paasbrood van afgelopen dagen in de kast. In Pienskeuken lag er nog best een groot stuk waar ik lekker mee ging experimenteren. Gisteren deed ik voor het ontbijt een sneetje Paasbrood in de broodrooster. Dat smaakte al super lekker. Tussen de middag maakte ik er wentelteefjes van Paasbrood. Dit was ook al zo lekker. Hoe je de wentelteefjes variant maakt lees je hieronder.

Wentelteefjes van Paasbrood

Ingrediënten
100 ml melk
2 eieren
6 sneetjes Paasbrood
boter om in te bakken

wentelteefjes van Paasbrood

Zo maak je het
Snij het Paasbrood in sneetjes. Als je brood met spijs hebt, laat dit er dan gewoon inzitten. Dit bakt dan ook lekker mee waardoor het zachter wordt. Doe de melk in een diep bord of schaaltje waar in ieder geval 1 sneetje brood in past. Breek de eieren en kluts het even door elkaar. Leg nu een sneetje Paasbrood in het melk mengsel en dompel het helemaal onder. Haal het er met behulp van 2 vorken uit en leg op een bord. Doe dit met de rest van de Paas boterhammen ook.

Zet een koekenpan op het vuur en laat goed warm worden. Doe wat boter in de pan en laat smelten. Leg als de boter gesmolten is een paar sneetjes in de pan. Bij mij paste er 3 boterhammen tegelijk in de pan. Bak iedere kant ongeveer 2 tot 3 minuten. Serveer direct.

Ik vind het altijd lekker om de spijs over de boterham uit te smeren. Bak in de tussentijd dat je zit te genieten de andere portie.

Heb je nog over van het melk mengsel doop er eventueel nog gewone boterhammen in en maak ouderwetse wentelteefjes. Zo kom je van de restjes van de feestdagen af.

Eet smakelijk!

wentelteefjes van Paasbrood

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Wentelteefjes van Paasbrood – Instock Cooking
Facebook
WhatsApp
Pinterest