Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Kidsproof pepernoten tiramisu

Ja, Sinterklaas is weer in het land. Met al zijn Pieten, in welke kleur dan ook. Om dit te vieren heb ik voor vanavond een kidsproof pepernoten tiramisu gemaakt. Vorig jaar maakte ik een pepernoten tiramisu voor volwassenen die erg in de smaak viel. Maar een pepernoten tiramisu voor kinderen was nog nooit uit Pienskeuken gekomen. Je kunt deze kidsproof tiramisu als volwassenen natuurlijk ook eten hoor. Hij is voor grote mensen ook onwijs lekker. Lees vlug verder om te weten wat je moet doen om deze vanavond nog op tafel te hebben.

Kidsproof pepernoten tiramisu

Ingrediënten voor 3 tot 4 stuks
200 gr mascarpone
200 gr slagroom
2 el cacao
1 el water
1 el honing
150 ml melk
15 tot 20 stuks pepernoten

Zo maak je het
Je hebt natuurlijk eerst (samen met je kind(eren)) de pepernoten gemaakt, de link vind je hierboven bij de ingrediënten. Laat ze goed afkoelen. Leg er 15 tot 20 stuks apart. De rest kun je lekker tijdens het maken van deze tiramisu opeten :-).
Warm de melk op in de magnetron.
Schep in een schaaltje de cacao, honing en water. Roer goed door zodat er een papje ontstaat. Schenk de warme melk erbij en roer door. Je hebt nu een hele donkere chocolademelk. Doe de mascarpone en de slagroom in een beslagkom samen met 50 ml van de chocolademelk. Klop luchtig zodat je een licht bruin luchtige masse krijgt.

Pak 3 of 4 glaasjes en dompel steeds een pepernoot in de resterende chocolademelk. Leg op de bodem van de glaasjes. Ik legde 4 pepernoten op de bodem, maar het ligt eraan hoe groot de pepernoten zijn geworden. Bewaar 3 of 4 pepernoten om te garneren.
Schep het mascarpone mengsel op de pepernoten. Zet  de glaasje afgedekt in de koelkast. Vlak voordat je deze kidsproof pepernoten tiramisu op tafel zet verkruimel je  boven ieder glaasje een pepernoot. En nu lekker smullen. Na afloop mag je natuurlijk je schoen zetten. Wel een liedje zingen hoor, misschien zit er morgen wel iets in dan!

pepernoten tiramisu kidsproof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Kidsproof pepernoten tiramisu
Facebook
WhatsApp
Pinterest