Search
Close this search box.
Vegan appelcake – foodblogswap

Begin oktober gaf ik mij op om weer mee te doen aan de foodblogswap. Voor de mensen die niet weten wat dit precies inhoudt, je wordt gekoppeld aan een andere foodblogger en je kiest een recept van haar/zijn site en geeft er een eigen draai aan. Deze maand mocht ik iets kiezen van het mooie blog  mamma’tjevanalles. Willeke kookt, net als ik, zonder pakjes en zakjes. Mijn keuze viel al snel op haar appel-kaneelcake.  Ik had zelf appels geplukt die ik ervoor wilde gebruiken. De draai die ik er aan gaf was dat ik er een vegan appelcake versie van maakte.
Ik verving alle dierlijke ingrediënten voor plantaardige. I.p.v. de yoghurt die Willeke gebruikte, perste ik een paar mandarijnen uit en deed die door het deeg. Omdat je maar 60 gram hiervan nodig hebt, proef je het niet heel overheersend. Deze vegan appelcake is gewoon erg lekker. Hier kwam hij met een 9 van het testpanel door de keuring ;-).

 

Vegan appelcake

Dit heb je nodig
75 gram kokosbloesemsuiker
125 gram plantaardige boter (op kamer temperatuur of even in de magnetron zodat het zachter is)
2 el lijnzaad + 6 el warm water
125 gr volkoren speltmeel
1 tl baksoda
snuf zout
60 gr mandarijnen sap (ik perste zelf 3 mandarijnen uit) of sinaasappelsap
2 appels
1 tot 2 el rijststroop
1 tl koekkruiden

 

vegan appelcake

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier (ik gebruikte een vorm van 19×20 cm).
Snij de appel in partjes en snij in blokjes. Je kunt de appel natuurlijk schillen maar ik vind het qua kleur leuker om de schil er aan te laten. Schep 1 tot 2 lepels rijststroop en koekkruiden bij de appelstukjes. Meng goed door elkaar en zet apart.
Maak een mengsel van het lijnzaad met water en roer door.
Doe de zachte boter met de kokosbloesemsuiker in een kom en mix door.
Voeg het lijnzaad mengsel toe aan het boter mengsel en mix weer door. Doe daarna het meel, baksoda en zout erbij. Voeg het sap van de mandarijn toe en mix weer door.
Stort het slappe deeg in de bakvorm en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Maak eventueel de lepel even nat zodat het deeg niet te erg blijft plakken.
Strooi de appelstukjes erover en druk de stukjes een beetje in het deeg.
Schuif de vorm de oven in en bak de vegan appelcake in ongeveer 35 tot 40 minuten gaar. Een satéprikker moet schoon uit de cake komen, dan is hij gaar.

Ik zette de appelcake in de koelkast en nam ‘s avonds als toetje een stukje. Deze appelcake moet je echt even koud laten worden, dit komt de smaak en structuur ten goede.

Zelf maken?

Ga jij deze vegan appelcake ook maken? Laat mij dan weten wat jij ervan vindt.

Volgende maand doe ik zeker weer mee aan de foodblogswap. Ik ben benieuwd van welke mooie site ik iets mag gebruiken. Dank je wel Willeke voor dit idee. Ik gebruikte toevallig hetzelfde bakblik als bij de appel-kaneelcake die jij maakte.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Vegan appelcake – foodblogswap
Facebook
WhatsApp
Pinterest