Mascarpone zomerfruit dessert – bramen – aardbeien

Als kind ging ik regelmatig mee met mijn vader als hij ging vissen bij het Noordzeekanaal. Ik probeerde dan zelf ook wat vis te vangen. Maar als het bramentijd was had ik zin om bramen te plukken die daar volop stonden. Ik ben dol op bramen.  Inmiddels staat er in onze eigen tuin een grote doornloze braam waar we dit jaar al heel wat heerlijke bramen van hebben kunnen plukken. Dit mascarpone zomerfruit dessert maakte ik met bramen uit eigen tuin. En whoooow wat was dit lekker. Ik serveerde het toen er vrienden kwamen eten. Toen ze hoorden wat er allemaal voor ingrediënten inzaten werd er al geopperd dat wij zeker moesten gaan hardlopen de volgende dag :-). (Dat stond toch al op de planning, dus reden temeer om te gaan hardlopen). Bij de eerste hap bleef het akelig stil aan tafel. Maar wat bleek, iedereen vond het super lekker. Reden dus om dit recept ook met jou te delen. 

Bramensap maken is echt zo super simpel. Ik pluk rijpe bramen, spoel ze even onder de kraan, doe ze in een maatbeker of de blender met een klein scheutje water, pureren met de staafmixer of de blender. En klaar is je bramensap. Afgedekt in de koelkast is dit sap zeker een week houdbaar. Ik gebruikte voor dit dessert dus een gedeelte van het bramensap wat ik had gemaakt van 450 gram bramen.

Mascarpone zomerfruit dessert

Ingrediënten voor 4 personen
250 gr mascarpone
250 gr slagroom
6 aardbeien
2 el rijststroop
8 el bramensap
Garnering:
handje cruesli
handje blauwe bessen

Zo maak je het
Doe de mascarpone, rijststroop en slagroom in een beslagkom en mix er een dik mengsel van. Maak de aardbeien schoon en snij in plakjes. Pak 4 mooie glazen en leg de plakjes aardbei op de bodem van de glazen. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de glaasjes. Schep nu 2 el bramensap bij het mascarpone mengsel en mix nog even door. Verdeel dit ook over de glazen. Verdeel nu het restant van het bramensap hier weer overheen. Eventueel kun je voor de garnering nog wat cruesli en blauwe bessen of ander fruit erboven doen. Zet de glaasjes totdat je het gaat eten in de koelkast. Succes verzekerd.

En wil je nu nog meer relatief gezonde toetjes proberen?? Op de spetterende toetjes  pagina vind je ze allemaal.

https://www.receptenmaker.com/recept/9b4r8v/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Mascarpone zomerfruit dessert – bramen – aardbeien
Facebook
WhatsApp
Pinterest