Spruitjes knolselderij stamppot

Bij dit gure weer hoort een lekkere stamppot. De spruitjes zijn weer volop verkrijgbaar dus werd het een stamppot met spruitjes. Een beetje aparte schotel met spruitjes knolselderij stamppot werd het uiteindelijk, die super lekker werd.
Best grappig dat ik iets maak met spruitjes want vroeger moest ik er niets van hebben. Wij kregen thuis je leeftijd in spruitjes op je bord geschept. Ik was dan spontaan een aantal jaren jonger, terwijl mijn oudste broer zei dat hij 100 was 😉
Ik heb zelf nooit meer spruitjes gemaakt zoals thuis, gewoon gekookt. Maar je bent geen hobbykok als je niet gewoon van alles probeert. Dus ook met producten die je eigenlijk niet zo lekker vindt. Ik kwam er toen achter dat als je er bijvoorbeeld spekjes bij doet het echt lekker is. Sinds ik meer ben gaan experimenteren met spruitjes, staan ze in huize Pienskeuken, vaker op tafel. In de koelkast lag nog een halve knolselderij die ik ook wilde gebruiken. Ik bedacht deze spruitjes knolselderij stamppot. Het werd een heerlijke schotel die ik graag met jullie deel. Met een lekkere bal gehakt erbij is dit een heerlijk maaltje op zo’n herfstdag als vandaag.

Spruitjes knolselderij stamppot

Ingrediënten voor 3 personen
400 gr spruitjes
400 gr knolselderij
125 gr spekblokjes
1 ui
1 rode peper
100 gr geraspte kaas
snuf peper en nootmuskaat

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de spruitjes schoon. Schil de knolselderij en snij in blokjes. Kook de spruitjes en knolselderij gaar in ongeveer 20 minuten. Bak ondertussen de ui en rode peper even aan en zet apart. Bak in dezelfde pan de spekblokjes lekker krokant.
Giet de groente af en stamp er puree van. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Roer alles goed door.
Schep de puree in een ingevette ovenschaal. Strooi de kaas erover en zet ca. 15 minuten in de oven totdat er een mooi goudbruin korstje op zit.

Eet smakelijk!

Tip:
Maak er een lekkere bal gehakt bij.
De schotel kun je prima van te voren maken. Zet hem dan ongeveer 45 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.

Heb jij dit recept gemaakt?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik super leuk!

BewarenBewaren

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Spruitjes knolselderij stamppot
Facebook
WhatsApp
Pinterest