Kip het meest veelzijdige stukje vlees, KIP. Dit was een reclame slogan jaren geleden. En het is zeker een veelzijdig stukje vlees. Je kunt er alle kanten mee op. Eigenlijk is het met elke combinatie lekker. Aangezien wij allemaal van de Italiaanse keuken houden bedacht ik deze Italiaanse kip uit de oven. Toen we het aten waande we ons weer terug in Italië.
De kwaliteit van de kip is ook belangrijk bij dit gerecht. Trouwens bij elk gerecht met kip. De plofkip kun je beter maar niet kopen. Ten eerste voor het dierenleed wat die beesten hebben gehad en ten tweede dat de smaak van deze kip niets meer te maken heeft met kip.
Je kunt dit gerecht natuurlijk ook al van te voren maken, dan hoef je het alleen nog maar ongeveer 45 minuten op 180 graden in de oven gaar te maken en kun je aan tafel. Deze Italiaanse kip uit de oven moet je zeker één keer in je leven hebben gegeten. Ik denk dat het niet bij die ene keer blijft als je weet hoe het smaakt.
Italiaanse kip uit de oven
Ingrediënten voor 4 personen
400 gr kipfilet of kippendijen
2 el bloem
2 eetlepels olijfolie
1 blikje tomatenblokjes
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
½ rode peper of een hele als je van lekker pittig houdt
2 tl oregano
100 gr geraspte pittig belegen kaas
1 glas droge witte wijn
peper en zout
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper de ui, knoflook en rode peper. Fruit dit aan in een steelpan met 1 eetlepel olijfolie. Blus af met de wijn en laat inkoken tot er nog ongeveer 1 lepel vocht over is. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat het geheel indikken tot er bijna geen vocht meer over is. Breng op smaak met peper, zout en oregano.
Terwijl de tomatensaus staat te pruttelen snij je de kip in dunne plakken. Bestrooi met wat peper, zout en bloem. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de kip snel aan beide kanten lichtbruin.
Leg de kip naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Verdeel de tomatensaus erover. Strooi er oregano en kaas over. Bak de schotel in ongeveer 20 minuten in het midden van de oven, zodat de kaas is gesmolten en lichtbruin is.
Smakelijk eten!!
Tip: Eet deze Italiaanse kip uit de oven met pasta of gebakken aardappelen en een frisse salade erbij.
Eet smakelijk!!